Žuvų aukcionas pagaliau parduotas

Žuvų aukcionas pagaliau parduotas

Gruodžio 27 d. pagaliau įvyko UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono varžytynės. Aukcionas su visa įranga parduotas už beveik 700 tūkst. eurų. Bendrovei likviduoti dar gali prireikti metų.

UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono bankrotas buvo paskelbtas pernai metų pradžioje. Jo bankroto administratorius Arvydas Batutis, šias pareigas einantis jau metus, džiaugiasi, kad vis dėlto per tą laikotarpį pavyko parduoti aukcioną. Deja, kaina galėjo būti kiek didesnė. Per metus pradinė pastato kartu su įranga kaina nuo beveik 2 mln. eurų sumažinta iki maždaug 660 tūkst. eurų.

Žuvų aukciono pastato kartu su įranga kaina pernai liepą buvo 1 mln. 854 tūkst. eurų, spalį sumažinta iki 1 mln. 200 tūkst. eurų, gruodį - iki beveik 700 tūkst. eurų.

Prieš tai užpernai VĮ Turto bankas kelis kartus bandė parduoti Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcioną, bet jam to padaryti nepavyko. Norėta jį grąžinti Žemės ūkio ministerijai, tačiau ši nesutiko perimti, tad pernai metų pradžioje buvo paskelbtas jo bankrotas.

Aukcionas Klaipėdoje, žvejų uostelyje, buvo pastatytas 2007 m. Į jį investuota 1,9 mln. erų, iš kurių 1,2 mln. eurų - Europos Sąjungos parama. 2015 m. įmonė buvo rekonstruota ir investuota dar 1,4 mln. eurų.

Pasak A. Batučio, pirkėjas dalyvavo varžytynėse ir sumokėjo pradinį įnašą - 10 proc. objekto kainos. Visą sumą jis turi sumokėti iki šio mėnesio pabaigos. Dabar bus tvarkomi visi dokumentai.

"Žinoma, norėjosi parduoti už didesnę kainą, bet šitas variantas nėra blogiausias. Jeigu gruodį varžytynės būtų neįvykusios, dabar mes, ko gero, būtume bandę turtą parduoti dalimis ir to rezultatas būtų buvęs dar mažesnė kaina", - sakė A. Batutis

Po to, kai turtas parduotas, pastato ir įrangos reikalais jau rūpinsis naujasis savininkas, bankroto administratorius toliau vykdys bankroto procedūras. Bendrovė yra įsivėlusi į teisminius ginčus su patalpų nuomininkais, tad dar laukia kelios teisminės bylos.

"Bijau, kad šitas procesas gali užtrukti. O turto, t. y. materialiosios pusės, reikalai jau, galima sakyti, išspręsti. Vėliau bendrovė bus likviduota, išregistruota ir tokios bendrovės kaip Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas nebebus. Kada tai įvyks, negaliu pasakyti. Viskas priklausys nuo tų civilinių bylų. Visa tai gali užtrukti ir metus, ir daugiau", - kalbėjo bankroto administratorius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder