Kodėl į ryžius reikia įpilti arbatos ir citrinos sulčių: kulinarijos ekspertų paslaptys
Pavyzdžiui, jei gaminimo metu į kruopas pridėsite tam tikrų ingredientų, tai gali turėti įtakos galutinio patiekalo skoniui ir savybėms.
Kai kurie virėjai pataria į ryžius įpilti citrinos sulčių. Manoma, kad vienam puodui užtenka tik 1 valgomojo šaukšto šio komponento. Jis dedamas siekiant gerokai pagerinti jau išvirtų ryžių tekstūrą.
Manoma, kad citrinos sultys ne tik pakeičia patiekalo skonį į gerąją pusę, suteikdamos jam vos juntamos rūgštelės, bet ir padaro kruopas traškias. Taigi, jei retai gaunate būtent tokios rūšies ryžių, verta išbandyti.
Žinoma, geriau vartoti šviežiai spaustas citrusinių vaisių sultis. Tačiau, jei tokių neturite po ranka, tiks ir jau paruoštos, parduodamos parduotuvėje.
O kulinarai taip pat sako, kad ryžius galima virti arbatoje. Ypač šiai procedūrai tinka jazminų arbata.
Manoma, kad po tokio paruošimo ryžiai taip pat taps trapūs, nesulips, o ir jų skonis pasikeis į gerąją pusę.
Verdant galima tiesiai į puodą pasiųsti porą jazminų arbatos maišelių.
Esame tikri, kad tokių ryžių virimo variantų dar nesate išbandę. Jei esate pasirengę eksperimentuoti ir norite paragauti kažko naujo, verta šiuos įdomius variantus įtraukti į savo receptų „taupyklę“.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą