Tralų gamybos įmonė sužadino prisiminimus

Tralų gamybos įmonė sužadino prisiminimus

Labiausiai uostamiesčio kapitonus nustebino tai, kad UAB "Akvaservis" daugelis darbuotojų yra pensinio amžiaus jūrininkai. Šiais laikais Lietuvoje tokių įmonių, o ypač privačių, yra vienetai.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę po kurio laiko 1996-aisiais žlugo Lietuvos valstybinė žvejybos laivyno įmonė "Jūra", turėjusių daugybę didelių žvejybos laivų. Labai daug žmonių neteko darbo.

Atrodytų, viskas, kas buvo sovietmečiu, nesugebėjus protingai panaudoti, Lietuvos uostamiestyje sumenko ir išnyko.

Todėl šiandien net sunku patikėti, kad Klaipėdoje, Minijos gatvėje, yra UAB "Akvaservis" įmonė, turinti 50 darbuotojų ir gaminanti pelaginius, dugninius, karkasinius ir kitokius žvejybos tralus bei įrangą didiesiems ir vidutiniams žvejybos laivams, kurie žvejoja pasaulio vandenynuose ir jūrose. Ši įmonė savo istoriją skaičiuoja nuo 1956 metų. Jis buvo privatizuota 1992-aisiais ir sėkmingai dirba toliau.

Beje, ši įmonė turi savo gamybos barą Murmanske (Rusijoje) ir sandėlių kompleksą Las Palme (Kanarų salose, Ispanijoje). Joje dirba buvę jūrininkai ir tralų meistrai.

Įmone labai susižavėjo Jūrų kapitonų asociacijos nariai, praėjusį penktadienį joje surengę savo išvažiuojamąjį posėdį. Ji ne vienam iš jų sukėlė darbo įmonės "Jūra" žvejybos laivuose prisiminimus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder