Laivų parade tikrins laivavedžių blaivumą

Laivų parade tikrins laivavedžių blaivumą

Jau šį mėnesį uostamiestyje vyks jubiliejinis 10-asis Klaipėdos laivų paradas, kurio saugumui bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Pastaraisiais metais pasitaikydavo atvejų, kai laivų parade plaukdavo renginyje nesiregistravę laivai, taip sukeldami sumaištį tiek dalyviams, tiek organizatoriams.

Ketvirtadienį mero Vytauto Grubliausko kabinete apie pasiruošimą renginiui diskutavusios tarnybos priėjo prie išvados tokias ir panašias avantiūras užkardyti.

"Tokiems renginiams visada reikalingas maksimalus koordinavimas. Saugumas kelia naujus reikalavimus ir iššūkius. Šįmet išskirtinis dėmesys bus skiriamas saugumui vandenyje. Visi parade dalyvaujantys laivai privalės būti techniškai tvarkingi ir nekelti abejonių. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas ir visų laivavedžių blaivumui. Taip pat įspėjame nenaudoti signalinių raketų - bus vykdoma griežta priežiūra.

Tarnybos šiuo metu geriau techniškai pasirengusios. Labai tikiu, kad sklandus visų tarnybų darbas užtikrins, jog šventė būtų ne tik graži, bet ir saugi", - sakė V. Grubliauskas.

Jis pridėjo, kad bus siekiama saugumą užtikrinti ne tik vandenyje, bet ir krante.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder