Jūrininkai gali išvykti iš šalies

Jūrininkai gali išvykti iš šalies

Jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Liepuonius sako sulaukiantis jūrininkų skambučių, kuriems šiomis dienomis reikia išvykti ar į Taliną, ar į Rygą, ar į kitus uostus, kuriuose keičiamos laivų įgulos. Jie nežino, kaip jiems išvykti, nes siena uždaryta, paskelbtas karantinas. Žmonės baiminasi galintys prarasti kontraktus.

J. Liepuoniaus teigimu, jūrininkams išvykimas iš Lietuvos nėra ribojamas. Žinia, visame pasaulyje yra svarbu užtikrinti prekių judėjimą, tad laivai plaukia kaip plaukę ir koronaviruso pandemijos metu. "Pasaulio laivynas negali sustoti. Jeigu jis sustotų, žlugtų pasaulio ekonomika", - sako kapitonas. Jo teigimu, žinoma, vykstantiems dirbti į užsienį jūrininkams reikia turėti kontrakto sutartį ir raštą "OK to ship board".

"Kiek aš suprantu, galimybė jūrininkams išvykti yra, tik būtina turėti darbo sutartį su užsienio kompanija, t. y. įrodyti, kad ne pas draugą vyksta paviešėti. Laivybos kompanija turi atsiųsti raštą, kad toks ir toks jūrininkas vyksta į tokį ir tokį laivą, kuris stovi ten ir ten arba atvyksta į tą uostą tada ir tada ir kad jis bus įdarbintas eiti tokias ir tokias pareigas. Išimtį jūrininkams daro Lietuvos užsienio reikalų ministerija", - sako J. Liepuonius.

Visą būtiną informaciją galima rasti Lietuvos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainės tituliniame puslapyje, kuriame teikiama informacija keliaujantiems. Ten yra informacija ir lėktuvų bei laivų įguloms.

Lietuvos piliečiams šiuo metu draudžiama išvykti iš šalies, išskyrus atvejus, kai jie grįžta į savo nuolatinę gyvenamąją vietą, vyksta į savo darbo vietą, yra ekipažų ir laivų įgulų nariai, kurie dirba tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose Lietuvos įmonėse ar vykdo komercinius tarptautinius visų rūšių vežimus visų rūšių transporto priemonėmis, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos vidaus reikalų ministerijos vadovo ar jo įgalioto asmens leidimu.

https://urm.lt/urm-informacija-keliaujantiems - LT

https://urm.lt/default/en/important-covid19 - ENG

https://urm.lt/default/ru/ - RU

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder