Rimantas Cibauskas: "Gatvės krepšinio judėjimas auga"

Rimantas Cibauskas: "Gatvės krepšinio judėjimas auga"

Lietuvoje gatvės krepšinio aukštelių gaivinimo judėjimas, kurį maždaug prieš dešimtmetį pradėjo klaipėdietis Rimantas Cibauskas, tęsiasi - šį penktadienį Lietuvos kurorto sostinėje Palangoje iškilmingai bus atidaryta dar viena "Time Team" krepšinio aikštelė.

Šįkart sutvarkyta gatvės krepšinio aikštelė šalia vaikų reabilitacijos sanatorijos "Palangos gintaras".

Liepos 13 dieną (penktadienį) bus organizuojama ne tik aikštelės atidarymo ceremonija, bet ir gatvės 3x3 krepšinio turnyras.

Visi krepšinio mėgėjai, norintieji dalyvauti turnyre, gali registruotis interneto svetainėje: www.krepsiniomokykla.lt, užpildydami registracijos formą. Išsamesnė informacija teikiama telefonu: 8 676 36982 (atsilieps Laimonas Šapkauskas). Registruotis galima iki liepos 11 dienos (trečiadienio) 18 val.

Penktadienį 17 val. po šio turnyro įvyks iškilminga aikštelės atidarymo ceremonija. Planuoja atvykti ir su krepšinio gerbėjais pabendrauti Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai, koncertuos neseniai muzikos padangėje sužibusi nauja žvaigždžių Natalijos Bunkės, Katažinos Nemycko, Liepos Mondeikaitės ir Oksanos Pikul (28) grupė "Pop Ladies". Taip pat vyks įvairūs žaidimai ir siurprizai žiūrovams.

Nuolat girdime apie naujų "Time Team" krepšinio aikštelių atidarymą. Ar bandėte skaičiuoti, kiek Lietuvoje iš viso sutvarkyta "Time Team" aikštelių?

Jau turbūt atnaujinta arti 100 aikštelių. Gatvės krepšinio aikštelių judėjimas niekada nebuvo sustojęs. Tai nuolat vykstantis, judantis procesas. Svarbiausia ne kiek padarėme, o tai, kad savo pavyzdžiu pavyko išjudinti ir kitus. Malonu, kad tos aikštelės yra prižiūrimos. Perdavėme aikšteles į bandruomenių rankas ir pavyko išugdyti savarankiškumo, savo turto saugojimo jausmą. Bendruomenės nuolat renkasi į tas aikšteles, auga komandų rotacija: viena karta užauga, įsilieja nauja karta, aikštelėse žaidžia tėvai ir vaikai. Nors aikštelių gaivinimas pareikalauja nemažai jėgų, laiko ir lėšų, tačiau tai labai sėkmingas ir daug džiaugsmo keliantis projektas.

Naudodamasis proga norėčiau visus pakviesti į "Palangos gintaro" vaikų reabilitacijos sanatorijos aikštelės atidarymo šventę. Šią aikštelę atnaujinti paskatino ir olimpinis čempionas Modestas Paulauskas, ne kartą rengęs gatvės krepšinio turnyrus.

Jūs esate Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidentas, Lietuvos studentų krepšinio federacijos (LSKL) viceprezidentas, taip pat verslininkas ir politikas. Kaip viską spėjate? Iš kur semiatės jėgų?

Kuomet matai tikslą ir link jo eini - tuomet gali daug ką padaryti. Reikia tik labai norėti ir dėti pastangas - tuomet daug kas pasiekiama. Kalbant apie gatvės krepšinio aikšteles, malonu, kuomet matai, jog aikštelėse verda gyvenimas, jaunimas sportuoja, nesišlaisto gatvėmis, naudingai leidžia laiką. Šios aikštelės prisideda ir prie Lietuvos krepšinio populiarinimo. Ką gali žinoti, gal vienoje iš šių aikštelių išaugs ir būsimas Lietuvos rinktinės žaidėjas.

Prieš daugiau nei savaitę jus vienbalsiai išrinko trečiajai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidento kadencijai. Artėja jubiliejinis - 15-asis LSKL sezonas. Kokių planuojate naujovių?

Visų pirma, malonu, kad LSKL nariai, treneriai įvertino mano darbą ir vieningai palaikė. Tai įpareigoja dar labiau stengtis ir kryptingai dirbti. Mano pagrindinis tikslas nėra būti prezidentu, o noras kažką naudingo nuveikti studentiškojo krepšinio labui.

Ruošiame jubiliejinę čempionato programą, kurią rudenį pristatysime. Kol kas nenoriu daug šnekėti, nes dar darbai derinami. Planuojame suburti fanų grupes, atnaujinti internetinę erdvę ir stengtis sugrąžinti žiūrovus į krepšinio aikšteles.

Džiugu, kad yra gerokai pasikeitęs universitetų vadovų, rektorių, požiūris į studentiškąjį krepšinį. Rektoriai mato naudą ir gaunamą grąžą.

Taip pat dėsiu visas pastangas, kad būtų išvystyta nuotolinio mokymosi sistema. Pavyzdžiui, studentas žaidžia viename mieste, o kitąmet pasirašo sutartį su kito miesto klubu, tačiau mokslų apleisti nenori, tad galėtų studijuoti nuotoliniu būdu.

Toliau bus kreipiamas didžiulis dėmesys ir į gabiausius studentus - jie kasmet, kaip ir daugelį metų iki šiol, bus apdovanojami tūkstantinėmis stipendijomis. Anksčiau buvo įprasta, kad talentingas, vos baigęs mokyklą jaunuolis iškart išvyksta žaisti ir studijuoti į JAV. Dabar situacija pasikeitė kardinaliai: LSKL pasiekė aukšto lygio krepšinį, o studijos universitete suderintos su sportiniu režimu. Sustabdyti krepšininkų emigraciją pavyko iš esmės pakeitus požiūrį į aukštąjį mokslą. LSKL ir universitetams kartu gerinant sąlygas tobulėti ir kartu siekti sportinių aukštumų, jaunuosius krepšininkus pavyko įtikinti pasilikti Lietuvoje. Jie suprato, kad reikia studijuoti, įgyti profesiją, nes žais krepšinį ne amžinai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder