Šis 1 užkandis padeda numesti svorio ir geriau miegoti ir pagerina žarnyno veiklą

(1)

Jei šis užkandžis taps ir jūsų užkandžiu, pagerinsite žarnyno sveikatą.

Žarnyno sveikata turi įtakos jūsų svoriui ir miego kokybei

Jei ieškote būdų, kaip geriau kontroliuoti savo svorį ar geriau miegoti, pagalvokite apie žarnynui palankesnę mitybą.

Jūsų žarnyne (dar vadinamame mikrobiomu) gyvena daugiau kaip 50 trilijonų bakterijų - kai kurios geros, kai kurios blogos.

Vartojant augalinę mitybą, kurioje gausu skaidulinių medžiagų, prebiotikų ir fermentuotų maisto produktų su probiotikais, maitinamos gerosios bakterijos, todėl jos gali klestėti ir prisidėti prie puikios bendros sveikatos.

Kita vertus, valgant perdirbtą maistą, dauginasi kenksmingos bakterijos, kurios neigiamai veikia jūsų sveikatą.

Gerųjų ir blogųjų bakterijų pusiausvyra žarnyne daro didelę įtaką keliems sveikatos aspektams, kurie prisideda prie svorio valdymo ir miego, įskaitant medžiagų apykaitą ir imuninę funkciją.

Valgant daugiau šių bakterijų, padidėja sveikų žarnyno bakterijų kiekis

Kitą kartą, kai norėsite užkąsti, užuot griebęsi traškučių pakelio ar sausainių indelio, padarykite paslaugą savo mikrobiomui ir griebkite saują migdolų.

Kendra Weekley, RD, Klivlendo klinikos Žmogaus mitybos centro registruota dietologė, "Best Life" sako:

"Migdolai yra nuostabus maistas, teikiantis daug naudos įvairioms kūno dalims. Juose yra sveikų riebalų, baltymų, skaidulų ir mikroelementų, kurie gali būti naudingi žarnynui ir kitiems organams."

Neseniai žurnale "The Journal of Clinical Nutrition" paskelbtame tyrime buvo nagrinėjamas migdolų poveikis žarnyno mikrobiomui.

Mokslininkai nustatė, kad kasdien suvalgant 56 g migdolų (apie 46 migdolus) galima pagerinti žarnyno sveikatą, nes skatinamas butirato - trumpos grandinės riebalų rūgšties (SCFA), susidarančios mikrobams fermentuojant maistines skaidulas apatinėje žarnyno dalyje, - kiekis.

Vartokite įvairių formų migdolus, kad skatintumėte svorio metimą ir geriau miegotumėte

Jei nemėgstate pačių migdolų, vis tiek galite pasinaudoti šių medžių riešutų nauda sveikatai vartodami migdolų sviestą arba naudodami migdolų miltus.

Tačiau porcijos dydžio rekomendacijos keisis priklausomai nuo to, kokią formą pasirinksite.

Tyrimo dalyviai keturias savaites kasdien suvalgydavo po dvi 28 g migdolų porcijas - maždaug po vieną saują du kartus per dieną.

Taikant šį rodiklį, viena ar dvi migdolų sviesto arba migdolų miltų porcijos yra saugios ir veiksmingos žarnyno sveikatai.

"Migdolai, be gerai subalansuotos mitybos su kitais maistinių medžiagų turinčiais maisto produktais, gali skatinti sveiką žarnyno mikrobiomą, kuris gali padėti miegui ir medžiagų apykaitai", - teigia Weekley.

"Daugelyje tyrimų žarnyno sveikata siejama su geresniu miegu.

Be to, migdolai virškinami lėčiau ir gali padėti ilgiau jaustis sotiems, o tai skatina svorio metimą."

Tačiau būkite atsargūs ir nepersistenkite su migdolais.

Dėl didelio riebalų kiekio migdolai yra kaloringi, todėl valgant jų per daug gali neplanuotai padidėti svoris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder