Stebuklingasis pyragas: kepdamas pats išsiskiria į biskvitą ir plikytą kremą - tiesiog tirpsta burnoje!

Stebuklingas pyragas kepdamas pats pasiskirsto 3 sluoksniais: orinį biskvitą, skystesnį plikytą kremą ir tirštesnį plikytą kremą. Šis desertas patiks visiems, kurie mėgsta plikytą kremą ir minkštus biskvitus.

Reikės:

  • dideli kiaušiniai – 4 vnt
  • miltai – 115 g
  • 82% riebumo tirpintas sviestas – 115 g
  • šiltas pienas – 500 g
  • cukrus – 130 g
  • vanilinis cukrus – 20 g (būtinai dedame)
  •  druska – 1 žiupsnis

Gaminimas:

  1. Kiaušinius atsargiai atskirti į trynius ir baltymus. Žiūrėkite, kad į baltymus nepatektų trynys, kitaip bus sunku juos suplakti.
  2. Trynius sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (būtinai beriame vanilinio cukraus). Suplakti iki šviesios purios masės.
  3. Berti miltus, gerai išmaišyti. Pilti kambario temperatūros ištirpintą sviestą, permaišyti. Pilti šiltą pieną, permaišyti iki vienalytės masės.
  4. Atskirai suplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų.
  5. Per kelis kartus įmaišyti baltymus į pagrindinę tešlą. Nereikia maišyti per smarkiai, truputis baltymų dribsnių gali likti paviršiuje.
  6. Tešlą pilti į formą. Forma turi būti vientisa, kadangi tešla skysta. Kepti 160-170 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Pyragas iškepęs, kai viršus gerai parunda.
  7. Leiskite jam ataušti formoje iki kambario temperatūros, tuomet bus galima išimti bei kviesti visus arbatos.

Skanaus!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder