Jų galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, tačiau jie neprilygsta naminiams. Meduolius galima įdarinėti bet kokia kita uogiene, išskyrus marmeladą.
Meduoliai su uogiene
Tešlos ingredientai:
Miltai - 750 g;
pieno - 250 ml;
cukrus - 250 g;
kiaušiniai - 2 vnt;
uogienė - 350 gr;
kepimo milteliai - 3 šaukšteliai;
saulėgrąžų aliejaus - 50 ml;
maltas imbieras - 2 valgomieji šaukštai;
malto cinamono - 1 šaukštelis;
muskato riešuto - žiupsnelis;
druskos - žiupsnelis.
Glajui skirti ingredientai:
cukraus - 150 g;
vandens - 70 ml.
Gaminimas:
Iš visų miltų atskirti apie 100 g ir sumaišyti su cukrumi, imbieru, cinamonu, maltu muskato riešutu ir druska.
Ant viryklės užvirti pieną. Palaipsniui supilkite miltus į karštą pieną, nuolat maišydami vieliniu plakikliu, kad neliktų gumuliukų.
Kiaušinius išplakite vieliniu plakikliu kartu su sviestu. Kiaušinių mišinį įmaišykite į pieno mišinį.
Likusius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į skystąją dalį. Išminkykite minkštą ir glotnią tešlą.
Gali prireikti daugiau arba mažiau miltų.
Iš tešlos suformuokite rutulį ir 30 minučių uždenkite maistine plėvele.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Padalykite tešlą į mažus rutuliukus ir plonai iškočiokite.
Į kiekvieno rutulio vidų įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį uogienės. Užspauskite pyrago kraštus, kad susiformuotų apvalūs meduoliai.
Dėkite meduolius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 18-20 minučių.
Glajui į puodą supilkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Mišinį užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 5 minutes, kol visas cukrus ištirps.
Karštu sirupu užpilkite paruoštus meduolius ir leiskite atvėsti.
Skanaus!
Rašyti komentarą