Produktai
- Tartaletės - 12-15 vnt.
- Vištienos filė - 500 g
- Grybai - 300 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Svogūnas - 1 vnt.
- Majonezas - 2-3 šaukštai.
- Augalinis aliejus kepimui - 1 valgomasis šaukštas
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
- Šviežios žolelės (papuošimui) - pagal skonį
Gaminimas:
- Vištienos filė sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės, maždaug 20 minučių.
- Kiaušinius išvirkite kietai (8-10 minučių po išvirimo), atvėsinkite ir nupilkite šaltą vandenį.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir ant silpnos ugnies kepkite grybus ir svogūnus, kol lengvai paruduos.
- Grybus smulkiai supjaustykite.
- Atvėsinkite virtą vištienos filė, supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais.
- Nulupkite virtus kiaušinius, supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Į dubenį sudėkite vištienos filė, grybus, svogūnus ir kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite majonezo.
- Kruopščiai išmaišykite tartaletėms skirtą įdarą.
- Į kiekvieną tartaletę įdėkite po šaukštą įdaro.
- Papuoškite tartaletes su vištiena ir grybais šviežių prieskoninių žolelių lapeliu ir patiekite ant šventinio stalo.
Rašyti komentarą