„Pirmosios lietuviškos braškės kiekvieną pavasarį yra bene labiausiai mūsų pirkėjų laukiama naujiena. Ilgametis darbas su pažangiausias technologijas naudojančiais Lietuvos ūkininkais leidžia pasirūpinti, kad mūsų parduotuvėse šviežių lietuviškų daržovių netrūktų ištisus metus, tačiau uogos yra įnoringesnės, jų derlius priklauso nuo daugiau aplinkybių. Dėl to esame ypač dėkingi augintojams, kad nors pavasaris dar neskuba, bet pirmosios šviežios lietuviškos braškės šiemet lentynas pasiekia anksčiau nei įprastai“, – teigia „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.
Pirmosios lietuviškos braškės pardavinėjamos 200 g indeliuose. Jų kaina tokia pati, kaip ir pirmojo uogų derliaus praėjusiais metais – 2,99 Eur.
Prekybos tinklui „Maxima“ pirmąsias lietuviškas braškes užauginusios bendrovės „Anykščių daržovės“ vadovas Valdemaras Juška pasakoja, kad ankstyvą derlių lemia auginimo specifika.
„Braškes šiltnamiuose jau trečius metus auginame naudodami olandišką technologiją, kuri leidžia pavasarį uogas skinti jau balandžio viduryje. Kiek žinau, pagal šią iš Nyderlandų atsivežtą, olandų agronomo mums perduotą technologiją braškes auginame vieninteliai Baltijos šalyse“, – teigia ūkininkas.
V. Juškos šiltnamių ūkyje braškės kokosų kevaluose sodinamos liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje, ir pirmuoju derliumi galima mėgautis nuo rugsėjo pabaigos iki lapkričio. „Tuomet braškės „užmigdomos“, jos peržiemoja, ir pavasarį su atitinkama temperatūra pažadintos sunokina jau antrą derlių“, – specifiką aiškina „Anykščių daržovių“ vadovas, savo ūkyje auginantis ir agurkus bei pomidorus.
Pirmąją dieną apie šimtą kilogramų braškių nuskynęs ūkininkas džiaugiasi, kad derlius kasdien gausėja kartais – prinoksta vis daugiau šių kvapnių, saldžių ir kupinų vitaminų uogų. Jo teigimu, pirmuoju derliumi bus galima mėgautis iki pat vasaros.
Praėjusiais metais pirmosios lietuviškos braškės parduotuvėse pasirodė pirmąją gegužės savaitę.
Rašyti komentarą