JK į miltus bus dedama folio rūgšties, kad sumažėtų apsigimimų

Jungtinėje Karalystėje folio rūgšties bus dedama į ne viso grūdo kvietinius miltus, kad būtų išvengta kūdikių apsigimimų.

Į miltus pridėjus folio rūgšties kasmet būtų galima užkirsti kelią maždaug 200 nervinio vamzdelio defektų, tokių kaip spina bifida, atvejų ir pagerinti nėščiųjų sveikatą, teigia britų vyriausybė. Ji nustatė gamintojams terminą iki 2026 m. pabaigos, kad jie atitiktų naująjį teisinį reikalavimą.

Būsimos motinos ir moterys, bandančios pastoti, turėtų ir toliau papildomai vartoti folio rūgšties, kaip šiuo metu pataria gydytojai. Folio rūgštis ypač svarbi ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu, nes padeda tinkamai vystytis kūdikio galvos smegenims, kauklei ir nugaros smegenims.

Ekspertai, kurių daugelis jau ne vienerius metus ragino imtis šio žingsnio, palankiai įvertino vyriausybės sprendimą, apie kurį paskelbta po to, kai kitose šalyse, pavyzdžiui, Australijoje ir Kanadoje, kuriose ši praktika jau taikoma, pagerėjo sveikatos būklė.

Folio rūgšties yra įprastuose maisto produktuose, pavyzdžiui, pupelėse ir kai kuriose žaliose daržovėse, todėl dauguma žmonių gauna pakankamą jų dozę valgydami įprastą, sveiką maistą.

NHS rekomenduoja moterims, kurios bando susilaukti kūdikio, maždaug tris mėnesius prieš pastojant ir mažiausiai 12 savaičių po pastojimo vartoti folio rūgšties papildus. Ši rekomendacija bus taikoma ir toliau.

Apskaičiuota, kad pusė visų nėštumų Jungtinėje Karalystėje yra neplanuoti. Todėl miltų praturtinimas padės padidinti folio rūgšties suvartojimą tarp gyventojų ir netiesiogiai geriau apsaugoti negimusius kūdikius.

Miltai JK jau yra praturtinami kalciu, niacinu, tiaminu ir geležimi kaip visuomenės sveikatos gerinimo priemonė.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder