Žymių Lietuvos žmonių žodžiai mokytojams

Žymių Lietuvos žmonių žodžiai mokytojams

Renata ŠERELYTĖ, rašytoja:

Esu dėkinga visiems savo mokytojams be išimties. Anksčiau labiau patiko tie, kurie daugiau nuolaidžiavo mokantis, o dabar jau labiau vertinu griežtesnius specialistus. Mokytojas - labai sunki ir atsakinga profesija, todėl visus juos labai gerbiu. Žinoma, ir mokykla, ir kartos šiandien kitokios, bet juk laikas keičiasi ir tai natūralu. Mokykla atspindi visuomenę ir laikotarpį, tik joje pajunti gyvenimo pulsą. Visiems mokytojams palinkėčiau kantrybės, supratimo ir dialogo su mokiniais.

Aivas RAGAUSKAS, LEU studijų prorektorius:

Iki šiol labai gerai atsimenu ir, matyt, niekada nepamiršiu geriausių savo mokytojų. Tai buvo darbų ir fizinio lavinimo mokytojas Zenonas Gedvilas ir jo žmona matematikos mokytoja Janina Gedvilienė. Kai ji dėstė, man sekėsi kuo puikiausiai, o jei negalėdavau ateiti į kontrolinį, kone verkdavau. Todėl jiems ir visiems kitiems mokytojams palinkėčiau tik kūrybiško darbo saugioje aplinkoje, tinkamo ne tik finansinio, bet ir moralinio atpildo už darbą ir galimybės išeiti į užtarnautą orų poilsį. Juk pedagogas - šventa specialybė. Jis eina ir pas asocialias šeimas, ir pas elito atstovus, ir jokiam kitam žmogui, tik mokytojui tėvai pasitikėdami, o kartais ir su jauduliu širdyje atiduoda savo vaikus.

Vladas BAGDONAS, aktorius:

Geriausiai iki šių dienų atsimenu savo auklėtoją mokytoją Ragaišienę. Ji buvo mano auklėtoja nuo antros iki paskutinės klasės. Ji buvo istorijos mokytoja ir norėjo, kad aš taip pat būčiau istorikas. Bandžiau stoti, nepavyko, tad netapau istoriku. Turbūt pedagogas turi labai mylėti savo darbą, kad jį vaikai atsimintų taip ilgai. Žinoma, šiandien pedagogui nelengva. Matyt, todėl, kad jau pasikeitęs tėvų požiūris į savo vaikus, o ir vaikų požiūris į mokytojus. Todėl šiuolaikiniams mokytojams palinkėčiau ištvermės ir kantrybės, o savo buvusioms mokytojoms kuo stipresnės sveikatos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder