Vasario 29-osios jubiliatai: gimtadienius tikrąją dieną kas ketverius metus švenčia tūkstančiai

Vasario 29-osios jubiliatai: gimtadienius tikrąją dieną kas ketverius metus švenčia tūkstančiai

Žemėje gyvena daugiau nei 4 mln. žmonių, kurių gimtadienis minimas „pavogtąją dieną“ – vasario 29-ąją. Vieni jų švenčia kas ketverius metus ir juokauja senstantys keturiskart lėčiau.

 Kiti vakarėliui renkasi paskutinę žiemos arba pirmąją pavasario dieną ir švenčia kasmet.

Dvasingi, intuityvūs ir talentingi

„Jeigu žiūrėtume astrologiškai, vasario 29-oji - diena kaip diena. Tai yra devinta Mėnulio diena, kurios simbolis yra šikšnosparnis, todėl ji laikoma truputį velniška. Ši diena kupina iliuzijų ir apgaulių, todėl reikėtų daugiau atsargumo ir budrumo.

Tądien gimtadienį švenčiantis žmogus gali neturėti jausmų pusiausvyros: arba labai mylėti, arba labai neapkęsti, todėl reikėtų ieškoti aukso vidurio ir harmonijos, jausmus dalinti su saiku“, - sakė astrologė Violeta Liaugminienė.

Pasak jos, gimusio tokią dieną tikslas yra stiprinti savo protą, intelektą, loginį, analitinį mąstymą, nes jam apskritai lemta siekti gero išsilavinimo, nesiblaškyti ir perteikti savo žinias kitiems.

„Tą dieną Žuvų ženkle yra trys planetos: Saulė, Neptūnas ir Merkurijus bei asteroidas Chironas. Tokie žmonės pasižymi dvasingumu, gerumu, sielos polėkiu, pasaulį mato pasakų šviesoje, jiems gali trūkti tikslumo, konkretumo. Jie turi stiprią intuiciją, pasąmonės gelmes, sielos polėkį, yra dvasingi, pasirengę pagelbėti kitiems“, - teigė astrologė.

Tik kartą per ketverius metus kalendoriuje atsirandanti vasario 29-oji gali tapti nemenku iššūkiu norintiems šią dieną minėti ypatingas progas ar švęsti savo gimtadienį. Nors turbūt nėra kliūčių tai daryti kitą dieną, tačiau galimybę tikrąją dieną savo gimtadienį minėti kas ketverius metus turi tūkstančiai lietuvių.

Kaip rodo Registrų centro tvarkomo Gyventojų registro duomenys, šiuo metu visoje šalyje yra 2 023 asmenys, gimę rečiausią metų dieną. Vyriausia amžiumi yra 1924 m. gimusi moteris.

Vasario 29-osios jubiliatų gretos pasiskirsto beveik po lygiai: moterų yra šiek tiek daugiau – viso 1 059, na,. o vyrų – 964.

Pastarąjį kartą prieš ketverius metus šią dieną Lietuvoje gimė 40 vaikų – berniukų ir mergaičių skaičius pasiskirstė po lygiai.

Nieko nuostabaus, kad daugiausiai gimtadienių vasario 29 dieną yra švenčiama šalies didmiesčiuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Rečiausią metų dieną visame pasaulyje yra gimę nemažai garsių ir istorijai pasižymėjusių asmenybių, o Lietuvoje bene ryškiausia iš jų yra tarpukario Lietuvos užsienio reikalų ministras, diplomatas, karininkas, vertėjas Juozas Urbšys.

Įprastai metai turi 365 dienas, tačiau kas ketverius metus jie pasipildo viena diena – vasario 29-ąja. Papildoma diena pridedama tam, kad kalendorinius metus priartintų prie astronominių metų.

 

Žemėje gyvena daugiau nei 4 mln. žmonių, kurių gimtadienis minimas „pavogtąją dieną“ – vasario 29-ąją. Vieni jų švenčia kas ketverius metus ir juokauja senstantys keturiskart lėčiau. Kiti vakarėliui renkasi paskutinę žiemos arba pirmąją pavasario dieną ir švenčia kasmet.
Vasario 29-ąją gimusi žinoma klaipėdietė, tarptautinės kategorijos trenerė Ramunė Kumpienė.

 

Garsūs žmonės

Vasario 29-ąją gimusi žinoma klaipėdietė, tarptautinės kategorijos trenerė Ramunė Kumpienė.

Vasario 29-ąją yra gimęs rašytojas, žinomo romano „Dievų miškas“ autorius Balys Sruoga, poetai Pranas Vaičaitis ir Antanas Miškinis, rašytojas ir blaivybės platintojas vyskupas Motiejus Valančius.

Tą dieną gimė ir nemažai pasaulio įžymybių: popiežius Paulius III, italų kompozitorius Gioachino Rossinis, amerikiečių NASA astronautas Jackas Lousma, amerikiečių statistikas, išradęs tabuliatorių ir įkūręs kompaniją, kuri, susijungusi su kita, tapo IBM kompanija, Hermanas Hollerithas.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder