Sindi Krauford: "Grožis - irgi darbas"

Sindi Krauford: "Grožis - irgi darbas"

Atsitiktinė nuotrauka laikraštyje, antra vieta modelių atrankos konkurse, pirmieji kontraktai... Tokia karjeros pradžia ją atvedė į mados olimpą, kuriame karaliavo 9-10 dešimtmetyje. Tapusi žvaigžde, antrą kartą ištekėjusi, nutarė pasitraukti. Po 10 metų pertraukos grįžo. "Dabar vengiu daryti galutinius pareiškimus. Žinios apie mano pasitraukimą iš mados pasaulio tapo mūsų šeimos anekdotu. Aš kasmet vaikams žadu baigti karjerą ir iš tiesų norėčiau skirti daugiau laiko šeimai, draugams, verslui, bet negaliu atsispirti viliojantiems pasiūlymams."

Šiandien supermodeliui Sindijai Krauford sukanka 50 metų.

Dosjė

Sindija En Krauford (Cynthia Ann Crawford) gimė 1966 m. vasario 20 d. Dikelbo (angl. DeKalb) mieste Ilinojaus valstijoje, JAV. Augo elektriko ir medicinos sesers šeimoje su dviem sesėmis. Turi vokiečių, anglų, prancūzų kraujo.

Kai Sindi buvo 10 metų, ji neteko broliuko, kuris mirė nuo leukemijos nesulaukęs trejų metų. Tapusi modeliu, ji užsiėmė labdaringa veikla, kad padėtų kovoti su leukemija. S. Krauford nuolat skiria lėšų medicininiams tyrimams. Be to, ji padeda neturtingiems, paliktiems ir ligotiems vaikams per savo įkurtą labdaros fondą "Little Star Foundation".

Vidurinėje mokykloje Sindi mokėsi tik puikiai, ją baigė su pagyrimu ir gavo stipendiją studijuoti inžinerinę chemiją Šiaurės Vakarų universitete Evanstone (Čikagos priemiestis). Kiek pasimokiusi studijas metė ir pasuko į mados pasaulį.

TĖVAS. Sindi tėvas buvo elektrikas, mama - medicinos seselė. Modelis augo daugiavaikėje šeimoje. "Facebook" nuotr.

Kai Sindi pradėjo savo karjerą, didžiausias jos priešas buvo mažas rudas taškelis prie lūpų. Pirmojoje reklaminėje nuotraukoje šio taškelio nėra - jis paslėptas grimu. Tačiau panaikinti apgamą chirurginiu būdu mergina atsisakė ir vėliau dėl to džiaugėsi.

1991 m. ištekėjo už 17 metų vyresnio aktoriaus Ričardo Gyro (Richard Gere). Išsiskyrė po ketverių metų.

1998 m. ištekėjo už verslininko Rendžio Gerberio (Rande Gerber), buvusio modelio, dabar - restoranų bei naktinių klubų Niujorke ir Los Andžele savininku. Su juo susilaukė dviejų vaikų, kuriuos abu pagimdė namuose.

1999 m. gimė sūnus Preslis (Presley).

2000 m. metė modelio karjerą.

2001 m. susilaukė dukters Kajos (Kaia).

2002 m žurnalas "People" paskelbė 50 gražiausių pasaulio žmonių, tarp jų buvo ir Sindi.

2010 m. grįžo į mados pasaulį.

2015 m. su bikiniu fotografavosi žurnalui "Marie Claire" ir atsisakė nuotraukų retušavimo ("fotošopo"). Fotografijose aiškiai matyti manekenės kūno pokyčiai, kuriuos natūraliai padarė jos amžius.

NAMAI ant Ramiojo vandenyno kranto. "Facebook" nuotr.

Neseniai tapo prancūzų mados namų "Balmain's" 2016 metų pavasario-vasaros kolekcijos reklaminiu veidu.

Pasak žurnalo "Variety", S. Krauford dabar kuria siužetą televizijos serialui "Ikona" apie 9 dešimtmečio karus tarp modelių agentūrų. Manekenė jame nepasirodys, apsiribojusi prodiuserės vaidmenimi. Premjeros data dar nepaskelbta.

Sindi turi savo verslo kompaniją, kuri teikia grožio paslaugas, užsiima drabužių, papuošalų kūrimu, namų dekoravimu.

S. Krauford su šeima gyvena Malibu, ant Ramiojo vandenyno kranto.

Šiais metais savo 50-mečio proga S. Krauford išleidžia memuarus "Becoming", kuriuose dalijasi mintimis apie savo karjerą, mados pramonę, motinystę.

Modelio pavardė "Crawford" skamba kaip "Kroford", nors mūsų spaudoje klaidingai paplitę "Krauford".

Citatos

Net ir aš rytais neatrodau kaip Sindi Krauford.

Veidas, kurį turi būdama 25 metų, - tai Dievo dovana. Veidas, kurį turi sulaukusi 50 m., - tai veidas, kurio nusipelnei.

Jei būčiau pradėjusi modelio karjerą dabar, o ne 10 dešimtmetį, turbūt neturėčiau šansų. Atrodyčiau per daug sveika.

Dabar galiu leisti sau dirbti vieną ar dvi dienas per savaitę. Tada, kai pati noriu.

Yra daug dalykų, kuriais galima užsiimti namuose. Man patinka interjero dizainas. Paplūdimio namą dekoravau pati. Bet vadintis namų šeimininke negaliu - turiu begalę kitų reikalų.

Kai esi pasirengusi motinystei, nepakanka vien mylėti ką nors. Turi būti tikra, kad tas žmogus bus geras tėvas.

Kai tau 22 metai, tu manai, kad viską žinai ir jau esi visiškai subrendusi. Pirmąkart aš ištekėjau per jauna. Kai blogai pažįsti save, nesi savęs atradusi, gali gauti visai ne tai, ko nori.

Aistra ateina ir praeina, bet jeigu jums gera kartu, tvirtesnio pagrindo santuokai nerasite.

Santykiai su dabartiniu mano vyru prasidėjo nuo draugystės. Mes susipažinome prieš 30 metų.

Mano vyras Rendis negali pakęsti santykių nagrinėjimo. Pagal jį, jei viskas gerai - kam apie tai kalbėti. O jei viskas blogai - kalbos nieko nepakeis. Aš už jį jausmingesnė, ir aš, žinoma, noriu kalbėtis apie viską.

Rendis sako, kad poros santykiai neturėtų būti sunkūs. Bet kas taip nusprendė? Mes visi norime, kad visada viskas būtų tik gerai, betgi jaustis laimingam neturėtų būti vienintelis gyvenimo tikslas.

Normalu nesijausti laimingam visą laiką.

Džefas (broliukas, miręs nuo leukemijos, kai Sindi buvo 10 metų) iki šiol yra ketvirtas reikšmingiausias žmogus mano gyvenime.

35 metų norėjau išeiti "į pensiją", bet nepajėgiau: tiesiog nesijaučiau laiminga.

VEIKLA. Kai Sindi buvo 10 metų, ji neteko broliuko, kuris mirė nuo leukemijos. Tapusi modeliu, ji užsiėmė labdaringa veikla, kad padėtų kovoti su šia liga. "Facebook" nuotr.

Spaudoje vis pasirodo pranešimų apie mano pasitraukimą iš dėmesio centro. Mano šeimoje tai jau tapo anekdotu. Aš kasmet savo vaikams sakau, kad jau baigiu karjerą.

Esu įsitikinusi, kad mane fotografuos dar 10 metų. Bet jau ne kaip manekenę.

Man patinka tokį ilgą laiką būti mados pramonės dalimi. Tas laikas mane išmokė niekada nesakyti "Niekada".

Grožis - taip pat sunkus darbas, bet vis dėlto tai ne kosminio laivo statyba ir ne vaistų nuo vėžio išradimas.

Visos mergaitės yra modeliai. Nesvarbu, ar jas pamato koks nors fotografas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder