Mindaugas Rainys: Kiekvienos rungtynės - atskiras mūšis

Mindaugas Rainys: Kiekvienos rungtynės - atskiras mūšis

Jau visai netrukus Lietuvos gatvės nusidažys trispalvėmis, o antrąja religija vadinamo žaidimo aistruoliai savo grafikus derins prie Europos vyrų krepšinio čempionato, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija. Drauge su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine į Latviją, kur vyks grupės varžybos, keliaus ir sporto žurnalistas Mindaugas Rainys (28) ir su komentatoriumi Linu Kunigėliu nušvies įvykius aikštelėje.

- Pagal naujausias sporto transliacijų tendencijas pasaulyje varžybas komentuoja du komentatoriai. Taip bus ir Europos vyrų krepšinio čempionato metu. Kodėl du komentatoriai geriau nei vienas?

- Kiekvienas komentatorius rungtynių metu turi savo misiją. Du komentatoriai vienas kitą papildo, eteryje nelieka nereikalingų pauzių, o žiūrovai gauna daugiau informacijos ir emocijų. Svarbiausia, kad komentatoriai vienas kitą suprastų iš pusės žodžio ir netrukdytų vienas kitam dirbti. Sakoma, kad Lietuva - krepšinio ekspertų kraštas, tad TV3 televizija suteikia išskirtinę galimybę kiekvienam tapti rungtynių komentatoriumi. Portale „Tv3.lt“ krepšinio aistruoliai galės užduoti klausimus ar pasidalyti įžvalgomis, kurios čempionato metu skambės tiesioginiame eteryje.

- Kaip vertinate Lietuvos rinktinės pasirodymą kontrolinėse rungtynėse? Galima tyliai pasvajoti apie medalius?

- Apie medalius kalbėti dar labai anksti, dabar svarbiausia, kad visi būtų sveiki ir pasiruošę žaisti. Kol galutinis rinktinės dvyliktukas

dar tik formuojasi, sunku pasakyti, kaip komanda atrodys čempionate. Pasirengimo startas buvo geriausias per daugelį metų, tačiau smūgis nuo kroatų privertė prisiminti, kad mes dar tik kelyje link geriausios formos. Lietuvos krepšinis turi išties šviesią ateitį, nes prie rinktinės prisidėjusi jaunoji karta suteikė daug gerų emocijų ir pakankamai sėkmingai įgyvendino trenerio užduotis.

- Mūsų rinktinės varžovai pirmajame etape - Ukrainos, Latvijos, Belgijos, Estijos ir Čekijos rinktinės. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai silpni varžovai. Ar tikrai verta tikėtis lengvų pergalių?

- Nors šios komandos nėra priskiriamos Europos krepšinio elitui, visos jos yra pavojingos. Pora praėjusių čempionatų parodė, kad banali frazė „visi šiais laikais moka žaisti krepšinį“ teisinga. Jei šios komandos pateko į čempionatą, jas reikia gerbti ir į kiekvienas rungtynes reikia eiti maksimaliai nusiteikus. Nenuvertinčiau nė vienos komandos grupėje, juolab kad aštuntfinalyje rinktinė gali susidurti su elitine komanda. Didžiausias peilis mūsų rinktinei būtų varžovų nuvertinimas. Nereikia pamiršti, kad

kiekvienos rungtynės yra atskiras mūšis ir kiek vienam krepšininkai turi būti pasiruošę.

- Kurios komandos laikomos šių metų čempionato favoritėmis?

- Rimti pretendentai tapti viena iš 4 stipriausių žemyno komandų - prancūzai, subūrę bene stipriausią savo sudėtį. Kai kurios grupės rungtynės ir finalinis etapas vyks Prancūzijoje, todėl daugelis tikisi šeimininkų pergalės. Tai būtų išskirtinis įvykis, nes šeimininkams apginti savo sienas nepaprastai sunku. Tačiau prieš 2 metus prancūzai, laimėję čempionatą, Įrodė, kad gali būti stipriausi Europoje. Manau, kad už praėjusius metus norės atsigriebti ispanai. Įdomu, kokį rinktinės veidą šiemet parodys serbai ir kas bus juodieji čempionato arkliukai, galintys netikėtai iššauti. Tokių komandų Europoje tikrai yra. Kita vertus, mano favoritė čempionate - LIETUVA.

- Ar, be Lietuvos rinktinės, yra komandų, kurioms jaučiate simpatiją?

- Kol čempionatas neprasidėjo, atsakyti sunku. Simpatijas išreiškiu toms komandoms, kurios pateikia kokią nors sensaciją, pavyzdžiui, krepšinio elitui nepriskiriama komanda nugali stipresnius varžovus. Matydamas tokią kovą ir pasiaukojimą, tiesiog negaliu nesižavėti komandos žaidimu. Kadaise taip nuvertinti buvo suomiai ir ukrainiečiai - vėliau pirmenybėse savo šalims ir Europai jie padovanojo skambias pergales.

- Ar stebint rungtynes arenoje žaidimo eiga daro didelę įtaką komentatoriui?

- Daro ir labai nemažą. Būdamas arenoje pasiduodi sirgalių emocijoms, jei trūksta energijos, dalį jos pasiimi iš salėje tvyrančių nuotaikų ir, kiek tai įmanoma, stengiesi jas perduoti žiūrovams namuose. Žinoma, visuomet komentuojant varžybas, ypač tokias svarbias, išgyveni dėl kiekvieno nesėkmingo ir džiaugiesi sėkmingais epizodais. Tik, priešingai nei sirgaliai, negali kartkartėmis riebiai nusikeikti. (Juokiasi.)

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder