Lenkijos prokuratūra gavo oficialų JAV prašymą išduoti režisierių Romaną Polianskį

Lenkijos prokuratūra gavo oficialų JAV prašymą išduoti režisierių Romaną Polianskį

Lenkija gavo oficialų JAV prašymą išduoti žinomą režisierių Romaną Polianskį (Roman Polanski). Tai trečiadienį pranešė šalies Generalinė prokuratūra.

Atitinkami dokumentai bus perduoti Apygardos prokuratūrai Krokuvoje, tiriančiai šią bylą.

Praėjusių metų spalį JAV kreipėsi į Lenkiją, prašydamos suimti kino režisierių, kuris atvyko į šalį ir dalyvavo Lenkijos žydų istorijos muziejaus nuolatinės ekspozicijos atidarymo ceremonijoje. Kaip pranešė tada Generalinės prokuratūros spaudos sekretorius Mateušas Martyniukas (Mateusz Martyniuk), "pradėta dirbti šiuo klausimu".

Kaip sužinota vėliau, R. Polianskis apsilankė Krokuvos prokuratūroje, atsakė į tyrėjų klausimus ir buvo paleistas. Žinybos spaudos sekretorė Boguslava Marcinkovska (Boguslawa Marcinkowska) pažymėjo, kad "jis įsipareigojo atvykti į visus posėdžius, jeigu bus nagrinėjama ekstradicijos byla, nurodė savo adresą ir telefoną".

Analogišką prašymą suimti ir išduoti R. Polianskį Lenkijos prokuratūra jau svarstė 2010 metais, bet tada buvo nuspręsta, kad, pagal šalies įstatymus, suėjo jam inkriminuojamo nuskaltimo senaties terminas.

80 metų amžiaus R. Polianskis yra Interpolo ieškomų asmenų sąraše, kadangi 1977 metais Los Andželo teismas už akių jį pripažino kaltu dėl lytinių santykių su nepilnamete Samanta Geili (Samantha Gailey).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder