Landsbergių giminaitis L.Andriulis grasina medikams

Landsbergių giminaitis L.Andriulis grasina medikams

Gabrieliaus Landsbergio žmonos Austėjos sesers vyras, verslininkas Liudvikas Andriulis, pasipiktinęs, jog jam dėl karantino neleista dalyvauti žmonos gimdyme, bei pirmą kartą teks gimdyti ne privačioje, o valstybinėje įstaigoje, feisbuke pagrasino sunaikinti akušerių gyvenimus. Jei jo žmonai pritrūks bent vienos šypsenos.

Egzistencializmo filosofija teigia, jog žmogus atsiskleidžia tik ribinėje situacijoje. Pavyzdžiui, per pandemijas, karus, žemės drebėjimus. Tik ribinėje situacijoje atsiskleidžia pati esmingiausia žmogaus savybė.

Tada vieni marodieriauja. Kiti aukojasi. Dėl silpnesnių bendrapiliečių ar viešojo gėrio. Treti spekuliuoja deficitiniais respiratoriais. Na, tais, kurie dengia Seimo ir Vyriausybės narių veidus, bet vaistinėse - nė kvapo. Bet ko spekuliantui drovėtis? Juk žmogų iš mirties spąstų vaduoja. Esą žmogeliams per brangiai parduodamos kaukės vis vien pigesnės už mirtį.

Tačiau visiškai keista ribinė situacija, kai toks verslininkas L.Andriulis, vyriškos lyties, atsiskleidė per ribinę situaciją - gimdymą. Fiziologiškai tai mažokai įtikinama. Juolab kai gimdymas dar būsimas. Ir, nors sensacijos požiūriu, gaila, gimdys ne pats ponas L.Andriulis, bet jo antroji žmona Medeina. Mergautinė pavardė - Čijauskaitė. A.Landsbergienės sesuo.

Vyrukas pasirodė visu gražumu, angliškais keiksmažodžiai praturtintame tekste žada supleškinti ligoninę, jei jo žmonai trūks bent šypsenos. Pasipiktino akušerėmis valstybinėse įstaigose.

Nes „tos tarybinės šlykščios bobos bijo tik vyrų“. O jei vyrai jų žmonoms gimdant neįleidžiami į gimdyklas, anot L.Andriulio, prasidėjo baisūs dalykai: „vyrams nedalyvaujant suvešėjo mizoginistinių sadisčių akušerių bezpredelas“.

Bezpredelas? Sadizmas? Matyt, valstybinėse gimdyklose - Aušvicas, kuriame siautėja daktaro Mengelės palikuonės akušerės. Transformavęsi į tarybines bobas, kad Zurofas jų neatpažintų. Tačiau, jei L.Andriuliui būtų padaryta išimtis iš taisyklės, bobos transformuotųsi mažų mažiausia į manekenes.

 

Gal atrodo, kad jei per Himenėjo saitus susigiminiavai su Landsbergių gimine, gali daryti, ką tik nori? Keiktis, grasinti, deginti? Ši šeimynėlė jau seniai daug kam atrodo arogantiška ir pasipūtusi.

Nieko nepadarysi. Gamtoje visko pasitaiko. Ir vištos kartais vertinamos ne pagal padėtų kiaušinių skaičių, o pagal pasipūtimą. Todėl kai toks Liudvikas, toli gražu ne iš Merovingų ar Tiudorų dinastijos, bet kildinamas tik iš Šiaulių miesto, o dabar - prie Landsbergių, ima piktintis sadistinėmis akušerėmis, apima klaikas.

Ko gerbiamasis, sėdite prie kompiuterio. Ko tą klaikiąją informaciją baladojate su klaviatūra. Apie sadizmą reikia pranešti prokuratūrai. Ir giminaičiui Gabrieliui Landsbergiui. Kad sukeltų didžiulį alasą. Jog prie „valstiečių“ pasklido po Lietuvos valstybę gimdyklų sadizmas.

Ką dar daryti? L.Andriulis išvardija privačias užsienio klinikas, kur gimė jo pirmieji vaikai. Privati Baltijos ir Amerikos klinika! Privati klinika Briuselyje! Ir baisisi, kad jo trečiam vaikui teks gimti valstybinėje sistemoje.

O ko baidytis? Juk LIETUVOS valstybinėje sistemoje. Be to, kaip barzda nepadaro filosofo, taip ir gimdyklos negarantuoja, jog vienoje gimsta tik genijai, o kitose - tik plebėjai. Bet L.Andriulis rėžia: „Man nerūpi kitos gimdyvės, man rūpi tik manoji, ir aš naudosiu viską savo galioje, kad keršyčiau, skaudinčiau ir naikinčiau, jei kas nors bus ne taip.“

Kaip suprasti tokią retoriką? Neadekvatus, piktas, grėsmingas žmogus? O gal eilinis pasipūtėlis, išgirdęs, kad negaus, ko nori?

Kas galėtų paneigti, jog žmogus ne iš Tiudorų ar Karolingų dinastijos reikalauja išskirtinių privilegijų? O jų yra. Sveikatos apsaugos ministerija nutarė, jog visi užsienio diplomatinio korpuso nariai, kurie užsikrės koronavirusu, bus gydomi privačioje Baltijos ir Amerikos klinikoje.

Matyt, diplomatinio korpuso COVID-19 bus kitoks. Prieš tai virusas įteiks privačių klinikų vadovams akreditacinius raštus. Suprantu, kad ir kiekvienos moters gimdymas yra individualus. Ir kiekvieno vyro, išgyvenančio dėl jo moters gimdymo, emocijos užaštrintos.

Bet gal žmogus tiesiog įsiutęs, kad jam, jam (!) per karantiną nesuteikiama privilegija būti gimdykloje? Jam, jam! Tokiam svarbiam! Manau, Aurelijus Veryga vien dėl šventos ramybės galėtų suteikti tokiems, privilegijų geidaujantiems žmonėms, puokštę malonių.

Pvz., perkelti į diplomatinį korpusą. Įsakyti, kad privilegijuotų damų gimdymą stebėtų ne tik jos privilegijuotas vyras, bet ir kriminalistė bei psichiatras. Kad laiku pastebėtų ir užkardytų sadistinius mizoginiškų akušerių polinkius.

Ir privilegijuotų vyriokų polinkius trukdyti akušerei dirbti.

O jei užsikrės koronavirusu, įteikti tik prabangioje pakuotėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder