Iliuzionistas: jei būčiau sukčius, galėčiau "gydyti" žmones

Iliuzionistas: jei būčiau sukčius, galėčiau "gydyti" žmones

Nustebinti šiuolaikinį žmogų, kai netrukus automobiliai turbūt pradės skraidyti, labai sunku. Tačiau iliuzionistas, save burtininku vadinantis Mantas Žmuidinavičius – Wizard sako, jog tai ne bėda.

„Domiuosi iliuzijos meno istorija, paimu kokį seną triuką, kaip pavyzdžiui triukas su perkirpta limpančia virve ir aš prikeliu jį naujam gyvenimui. Naudoju triuką, kuriam yra daugiau nei 400 metų, bet žmonės kalba, kad ta virvė, kokia tai speciali, padaryta labaratorijoje su nano technologijomis. Apskritai man yra sakę, kad įjungtas prorektorius ir aš tos virvės neturiu rankose. O iš tikrųjų rodau seną triuką, pasakodamas istoriją, suteikdamas tam potekstę. Tai kaip mažas spektakliukas“, - kalbėjo M.Žmuidinavičius – Wizard.

Nors intelektualų publiką nustebinti yra labai sudėtinga, nes protingas žmogus supranta, jog tai yra tik iliuzija, vis dėl to įmanoma.

„Nustebinti intelektualus yra sudėtinga ir aš dėl to nepateikiu to kaip iššūkio. Aš tai pateikiu kaip muziką, kaip rankų miklumo meną. Ir kas įdomiausia, kad kuo intelektualesnis žmogus, tuo jis geriau reaguoja. Maži vaikai daug greičiau perpranta triuką, tuo metu tie, kurie mąsto pernelyg sudėtingai nebeįžvelgia paprastos triuko paslapties“, - pasakojo M. Žmuidinavičius – Wizard.

Iliuzionistas sulaukia ir netikėtų prašymų, prie kurių kaip pats jis sako, jau pripratęs: „Žmonės dažniausiai prieina ir sako – Mantai, tu magas, pradangink mano žmoną“.

Viena iš M.Žmuidinavičiaus - Wizard svajonių yra atlikti triuką per radiją. Tuo metu iliuzionistas neretai sulaukia ir siūlymų pagydyti.

„Vieną kartą triukus rodžiau vienai močiutei, kurį po to prašė pagydyti jos skaudančią koją. Ji tai priėmė rimtai ir jeigu aš būčiau koks nors sukčius, būčiau galėjęs sakyti, kad dėk kokį tai tūkstantį litų ir aš galėsiu pagydyti tave. Ir neabejoju, kad ta įtaiga būtų tai padariusi“, - „Žinių radijui“ pasakojo M.Žmuidinavičius – Wizard.

Parengė Monika Burvytė

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama darbo dienomis 12.10 val.


Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder