Benediktas Petrauskas: "Problemų sprendimas ir yra gyvenimo druska"

Benediktas Petrauskas: "Problemų sprendimas ir yra gyvenimo druska"

Kovo 2-ąją 60-ies metų sulaukęs buvęs uostamiesčio meras, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas ir Centrinio Klaipėdos terminalo vadovas Benediktas Petrauskas, paklaustas apie ateities planus, pabrėžė, kad labiausiai nori kuo daugiau prisidėti įamžinant Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto paskelbimo 100-metį.

"Sveikata ir nuotaika yra gera. Darbiniuose reikaluose yra problemų, bet gyvenimo be jų ir negali būti, jeigu išspręstume visas problemas, būtų nebeįdomu gyventi. Jų sprendimas ir yra gyvenimo druska. Džiaugiuosi, kad už lango jau pavasaris. Reikia daugiau dėmesio skirti savo šeimai, savo anūkams, savo vaikams. Su žmona Rita artėjam prie auksinių vestuvių slenksčio. Sūnus Mindaugas jau sukūrė šeimą ir padovanojo mums du anūkus - Mykolą ir Dominyką. Dukra Vilija kol kas daugiausia dėmesio skiria profesinei karjerai. Šeima yra pagrindų pagrindas viso to gyvenimo, kurį aš nugyvenau iki šios dienos", - pasakojo pakalbintas jubiliatas.

B. Petrauskas sako praktiškai trečdalį savo gyvenimo praleidęs uoste.

"Mano akyse buvęs Jūrų prekybos uostas virto į kompaniją "Klasco". Labai įdomu buvo dirbti su Nepriklausomybės Akto signataru šviesaus atminimo Bronislovu Lubiu, kuris atėjo į Klaipėdą ir parodė, kaip galima tapti populiariu naujoje vietoje. Pastaruosius 10 metų pavyko nuo idėjos, nuo pirmųjų brėžinių iki pat paskutiniojo akcento realizuoti Centrinio Klaipėdos terminalo statybas. Tačiau pastatyti maža, reikia dar įpūsti jam gyvybės. Terminalas turi atnešti naudą. Tikiuosi, kad jis taps svarbus visam mūsų miestui, visam uostui, sykiu ir Lietuvai. Visa infrastruktūra sukurta, kad keleivių srautas būtų patogiai ir maloniai aptarnautas", - apie savo darbus kalbėjo B. Petrauskas.

Anot jo, prieš kelias savaites terminale lankėsi delegacijos iš Hamburgo, Kylio. Visi svečiai esą išsiveža puikius įspūdžius, nes netgi pačioje Vokietijoje ne visur pastatyti tokio lygio terminalai. Pasak B. Petrausko, Centrinis terminalas pamažu tampa uostamiesčio vizitine kortele.

"Turime vieną iš jaukiausių Lietuvoje sporto arenų, tikiuosi, kad netrukus bus pastatytas ir vienas moderniausių šalyje baseinų. Smagu, kad plečiasi Laisvoji ekonominė zona. Aš, kaip Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas, didžiuojuosi mūsų uostu, jo perspektyvomis. Klaipėdiečiams linkiu daugiau optimizmo, stenkimės į viską žiūrėti pozityviai. Jeigu nepavyksta išspręsti kažkokių problemų, reikia neužsidaryti savyje, o ieškoti patarimų ir žmonių, kurie padėtų, duotų reikiamą atsakymą", - sakė B. Petrauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder