Be plastikos. Holivudo gražuolės, nebijančios senti

Be plastikos. Holivudo gražuolės, nebijančios senti

Senti, kaip ir augti, - natūralu ir žmogiška. Tuo įsitikinusios garsios aktorės, ištisus dešimtmečius buvusios ir likusios moters grožio etalonu.

Diana Kiton (Diane Keaton)

AUTENTIŠKA. "Nežinau, kodėl tiek daug žmonių stengiasi įgyti ne savo išvaizdą. Aš noriu atrodyti tokio amžiaus, kokio esu, ir būti autentiška."

Sunku patikėti, tačiau jai - 71 metai. Aktorė teigia, jog nemato prasmės koreguoti savo išvaizdos plastinėmis operacijomis: ji patinkanti sau ir senstanti. D. Kiton niekada nebuvo ištekėjusi, tačiau užaugino dvi įvaikintas mergaites. Pasisako už sveiką mitybą, sportą ir natūralią kosmetiką.

Džodi Foster (Jodie Foster)

NESIGĖDI. "Aš nesigėdiju būti savimi."

Ji vadinama viena didžiausių Holivudo intelektualių. D. Foster neslepia, jog yra plastikos chirurgijos priešininkė, tačiau priduria, jog tai kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas. Pati linkusi rinktis tik sveiką mitybą ir sportą. Šį rudenį aktorei sukaks 55-eri metai.

Šeroun Stoun (Sharon Stone)

MENAS. "Taip, aš senstu, bet manau, jog senėjimo mene galima sau leisti kai kuriuos "neidealumus". Nesu nusiteikusi prieš plastines operacijas, nes kur kas blogiau gyventi su kompleksais, kuriuos sukelia išvaizdos trūkumai, tačiau perdarinėti save šiaip sau - nenormalu."

Ji išpažįsta budizmą ir garsėja labdaringa veikla. Yra patyrusi daug skaudžių likimo smūgių: keletą persileidimų, iš kurių du - penktą nėštumo mėnesį, insultą (2001 m.); serga diabetu ir astma. Tai nesutrukdė aktorei užauginti tris berniukus, kuriuos įvaikino 2000, 2005 ir 2006 m. Neseniai Š. Stoun sukako 59 metai.

Džiulija Roberts (Julia Roberts)

VEIDAS. "Mano vaikai iš mano veido turi matyti, kada aš laiminga, kada man liūdna, kada esu sutrikusi. Veidas pasakoja išgyvenimų istoriją. Man norisi, kad mano istorija būtų apie tai, o ne apie chirurgo meistriškumą."

Prieš dešimtmetį, paklausta apie požiūrį į plastines operacijas, J. Roberts atsakė: "Niekada nesakyk "niekada". Tačiau pridūrė, jog tikisi, kad jos gyvenimas bus turiningas bei įdomus ir be tokių procedūrų. Aktorė ryžosi tapti mama sulaukusi beveik keturiasdešimties metų - pagimdė dvynius. "Vaikus gimdyti reikia kuo vėliau, - tvirtina moteris, - nes brandaus amžiaus tėvai juos priima kaip apdovanojimą." Iš viso D. Roberts su vyru operatoriumi Denieliu Moderiu (Daniel Moder) susilaukė trijų atžalų. Abu praktikuoja induizmą. Savo besikeičiančios išvaizdos aktorė nesigėdi: pastarąjį dešimtmetį užsiima dar ir modelio karjera. Šių metų spalį jai sukaks 50 metų.

Keit Blanšet (Cate Blanchett)

5 GAILA. "Aš nesakysiu subrendusioms moterims, ką jos turi ir ko neturi daryti, bet kai matau 20-metes merginas, kurios leidžiasi į veidą botuliną... jaučiu joms tik gailestį. Verčiau išeikite pasivaikščioti arba paskaitykite knygą."

Sveika mityba, sportas, odos bei plaukų priežiūra, 20 metų tvirtoje santuokoje ir keturi vaikai, - tokia aktorės grožio paslaptis. Su vyru scenaristu Endriu Aptonu (Andrew Upton) ji susilaukė trijų berniukų (dabar jiems 8, 12 ir 14 m.) ir 2015 m. įsivaikino mergaitę. K. Blanšet neseniai tvirtai atlaikė moralinį smūgį, kai žiniasklaida paviešino žinią ir nuotrauką, kad jos vyras pernelyg meiliai leido laiką su 27 metų aktore Herieta Daja (Harriet Dyer).

Meril Stryp (Meryl Streep)

SUSTINGĘ. "Aš nemanau, kad žmogus atrodo gražiai, kai jo veidas ar jo dalys yra sustingę. Bet kiekvienas apie grožį sprendžia pats."

"Aš visą paauglystę svarsčiau, na, kodėl gi gimiau tokia negraži, - sako aktorė, pelniusi daugiausia "Oskaro" nominacijų, - bet tam tikrą momentą tiesiog nusibodo apie tai galvoti. Nusimečiau tai kaip balastą ir tapau savimi. Na, negraži tai negraži, ką dabar padarysi." Po 40 gyvenimo metų jos karjera įgavo didžiausią pagreitį. Sulaukusi 67 metų, M. Stryp nemano, kad plastinė chirurgija gali sugrąžinti jaunystę. Aktorė jau beveik 40 metų (nuo 1978 m.) gyvena santuokoje su skulptoriumi Donu Gumeriu (Don Gummer). Jie kartu užaugino keturis vaikus.

Ema Tomson (Emma Thompson)

BEPROTYBĖ. "Senėjimo procesas, kaip ir augimo procesas, neišvengiamas, ir neigti tai, pasitelkiant skalpelį, - tikra beprotybė."

"Daugelis mano, kad visos moterys, kurioms per 50 m., labai jaudinasi dėl to, kaip jos atrodo. Nieko panašaus. Man tai nerūpi. Mane labiau jaudina kiti dalykai", - teigia aktorė. Ji yra viena iš Britų lygos prieš plastines operacijas aktyvisčių. Du vaikus (dukrą ir įvaikintą berniuką) užauginusi moteris sielojasi dėl to, kad šiuolaikinis jaunimas į plastinę chirurgiją žiūri kaip į visiškai natūralų dalyką - kaip į rytinį makiažą. "Tai beprotybė. Tai nenormalu. Mūsų sukurta kultūra, kuri pripažįsta tokius dalykus norma, yra nenormali. Ką mes su savimi darome? Kodėl visi palaiko tą stereotipą, kad realiai neva gyvena tik jauni žmonės, o visi kiti tik laukia, kada viskas baigsis?" - piktinasi E. Tomson, kuriai balandžio 15 d. sukako 58 metai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder