Aktorius, turintis savo vardo asteroidą

Aktorius, turintis savo vardo asteroidą

Legendinis amerikiečių aktorius Tomas Henksas (Tom Hanks) jau vargu ar suskaičiuotų visus per savo ilgametę karjerą Holivude gautus apdovanojimus ir įvertinimus, o jo kelias dar nesibaigia. Aktorius, kurio neįmanoma apibūdinti keliais žodžiais ar įsprausti į kokius nors rėmus, liepos 9-ąją švęs 60 metų sukaktį.

Dosjė

Gimimo data ir vieta: 1956 liepos 9 d., Kalifornija, Jungtinės Amerikos Valstijos

Visas vardas: Tomas Džefris Henksas (Thomas Jeffrey Hanks)

Šeima: Tomas 1988 vedė aktorę, dainininkę ir prodiuserę Ritą Vilson (Rita Wilson) ir su ja susilaukė dviejų vaikų – sūnaus Česterio (Chester) ir Trumano Teodoro (Truman Theodore). Iš pirmosios santuokos su aktore Samanta Luis (Samantha Lewes) Tomas turi sūnų ir dukrą – Koliną (Colin) ir Elizabet (Elizabeth).

Įdomūs faktai apie legendinį Tomą Henksą

Šio aktoriaus garbei jo vardas buvo suteiktas asteroidui „12818 tomhanks“ po vaidmens filme „Apollo13“.

Tomas kolekcionuoja senoviškas spausdinimo mašinėles ir daugiau nei 80 iš jų įsigijo keliaudamas po pasaulį. Negana to, šis jo pomėgis paskatino IT specialistus sukurti specialią programėlę išmaniesiems telefonams, kurioje būtų galima rašyti tarsi senovine spausdinimo mašinėle.

Aktorius kenčia nuo II tipo diabeto, tačiau tai jam netrukdo ir toliau siekti karjeros aukštumų.

Tuokdamasis su aktore Rita Vilson, Tomas priėmė graikų ortodoksų tikėjimą. Mat būtent šį tikėjimą išpažino ir Ritos šeima.

Tomas tris kartus vaidino žmogų, turintį kapitono laipsnį. Jis buvo reindžerių bataliono kapitonas filme „Gelbstint eilinį Rajaną“ („Saving Private Ryan“), laivo kapitonas filme „Kapitonas Filipsas“ (Captain Philips), astronautų įgulos kapitonas filme „Apolo 13“ („Apollo13“).

Vaikystėje Tomas Henksas norėjo tapti astronautu. Ši svajonė neišsipildė, tačiau jis yra vienos NASA programos, ruošiančios astronautus, rėmėjas.

Jo mėgstamiausios spalvos: raudona ir mėlyna.

Tomas dvejus metus iš eilės yra pelnęs geriausio aktoriaus „Oskarą“ už savo atliktus vaidmenis. Tai buvo filmai „Filadelfija“ („Philadelphia“) ir „Forestas Gampas“ („Forest Gump“).

Filme „Forestas Gampas“ Tomo dubleriu kai kuriose scenose buvo jo brolis Džimas Henksas (Jim Hanks).

Tomas dievina japoniškus patiekalus.

Aktorius yra tolimas buvusio JAV prezidento Abraomo Linkolno (Abraham Lincoln) giminaitis.

Tomas pasižymi neblogu humoro jausmu ir vertina gautus apdovanojimus. Kartą, gavęs „Emmy“ apdovanojimą, Tomas jį lipnia juosta priklijavo prie savo automobilio kapoto.

Labiausiai patinkančios sporto šakos: beisbolas ir futbolas.

Aktorius labai saugo savo asmeninį gyvenimą, šeimą ir namus. Jis tikina, kad dar nė vienas žurnalistas nėra buvęs jo namuose ir nė vienas paparacas neslampinėjo ant jo kiemo pievelės: „Aš neišrikiuoju savo šeimos parodai ir pasigėrėjimui, aš noriu, kad mano šeima turėtų ramią asmeninę erdvę ir namus. Geriau jau lai taip ir būna.“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder