Savaitgalį gyvenimas pagerėja ne tik dėl to, kad į darbą eiti nereikia. Savaitgalį daugiau laiko galime skirti sau ir artimiems žmonėms, ir visokiems kitokiems dideliems ir mažiems gyvenimo malonumams. Kad maistas - vienas iš jų, ginčytųsi turbūt vienetai. "Laisvalaikis" pasiteiravo, kokių savaitgalinių valgymo ritualų turi mūsų pramogų pasaulio atstovai. Gi ruduo, kai saulės nebėr, per langų plyšius į namus braunas šaltis, o šilumos ieškome vieni kitų glėbiuose ir... lėkštėse.
- Kokie savaitgaliniai valgymo ritualai praktikuojami jūsų šeimoje?
- Kadangi savaitgaliais yra daugiau laiko ir norisi kuo ilgiau pabūti su šeima ir draugais, mes dažnai valgome kartu ir gaminame vieni kitiems. Kartais - aš, kartais - draugai. Didesnėmis ar mažesnėmis draugų kompanijomis pietų ar vakarienės susirenkame gana dažnai. O sekmadieniais tradiciškai važiuojame pas vyro Simono tėvus. Būna, kad prie stalo susėda keturios kartos - nuo Simono senelių, tėvų, dėdžių ir tetų iki mažų vaikų. Šitie šeimyniniai pietūs man labai patinka. Žinoma, per tokius susibūrimus ne maistas svarbiausia, o bendravimas, buvimas kartu.
- Ar savaitgaliais išeinate valgyti į restoranus?
- Kartais. Tradiciškai į restoraną einame per Rugsėjo pirmąją. Retkarčiais su Simonu į restoraną išsitempiame mamas.
- Kokiuose restoranuose lankotės?
- Renkamės "Marche de Provence", "Labuki", "Zoe's Bar & Grill". Žiūrint ko užsinori užkąsti. Kai einame į restoraną, norisi išbandyti ką nors nauja ir kad tas išėjimas būtų šventė.
- Ar jums svarbu nuolat ragauti kažką nauja, ar esate linkusi rinktis patikrintus, pamėgtus, valgius?
- Ir taip, ir taip. Mūsų namuose labai mėgstami mano mamos pyragai. Simono namuose labai mėgstami jo mamos patiekalai. Tai ruošiami ir tie mėgstami patiekalai, ir nuolat atsiranda naujų.
- Kas tarp tų mėgstamų?
- Įvairiausios salotos, keptas sūris, mėsa, garintos daržovės... Didelio maisto kulto nėra, nors... Man labai pasisekė, kad ir mano, ir Simono mama labai skaniai gamina ir jų patiekalai atitinka mudviejų su Simonu skonį. Ir abi mamos labai ypatingai patiekia maistą, papuošia stalą. Jos tai daro labai subtiliai ir iš kiekvienos turiu ko pasimokyti. Man pačiai stalo estetika - labai svarbu. Manau, tą perėmiau iš mamos.
- Kokius patiekalus gaminate rudenį?
- Visada prisimenu moliūgus - verdu sriubas arba kepu juos orkaitėje, dėl skonio apibasčiusi kietuoju sūriu. Orkaitėje keptas moliūgas - labai paprastas, skanus, lengvas vegetariškas patiekalas vakarienei.
Parengta pagal dienraštį "Respublika" priedą "Laisvalaikis"
Rašyti komentarą