Vytauto Didžiojo gimnazijoje - smegenų šturmas

Vytauto Didžiojo gimnazijoje - smegenų šturmas

Kovo 25 dieną Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko protų mūšis. Kiekviena pirmokų ir antrokų klasė išrinko po septynis proto bokštus, ginsiančius tos klasės vardą viktorinoje.

1A klasės komandą sudarė trys vaikinukai ir keturios panelės. Prieš konkursą susitarėme, kad kiekvienas dalyvis paskaitys apie kokią nors mokslo sritį. O prieš įžengdami į salę, lyg vištų pulkelis žiemą, susispietėm į ratelį ir atsakinėjom į laidos "Tūkstantmečio vaikai" klausimus. Gal iš jaudulio, o gal iš nepasitikėjimo savimi, nesitikėjome pernelyg aukštų rezultatų.

Konkursą sudarė trys turai po 10 klausimų, o vienam klausimui atsakyti turėjome šešiasdešimt sekundžių. Todėl vos vedėjui perskaičius mįslę tiesiog svaidėmės idėjomis bei mintimis, nepaisydami to, kad šnibždėjome gerokai garsiau nei turėtume. Tas šešiasdešimt sekundžių virė tokios diskusijos, kad prižiūrėjusios merginos net tildyti turėjo! O dar mūsų klasę tylia ir baikščia vadina…

Protų mūšis buvo smagus, visi klausimai buvo įdomūs. Nelengvi, bet įdomūs, iš įvairiausių sričių - nuo šunų veislių iki Liudviko XIV gyvenimo. Pasirodo, be reikalo jaudinomės - užėmėme pirmąją vietą. Antroji atiteko 2B klasei, o trečioji - 1B. Mūsų prizai - kepiniai ir garbė iki mokslo metų pabaigos.

Smegenų mūšis tęsėsi ir kovo 26-ąją. Šįkart rungėsi 11-12 klasių gimnazistai, dalyvavo svečių komandos iš "Vėtrungės" bei "Ąžuolyno" gimnazijų.

Klausimai buvo tikrai įdomūs, kiek sukti ir linksmi. Prie stalų virė rimtos diskusijos. 1-2 klasių grupėje pirmąją vietą iškovojo 1A klasė, o 3-4 klasių grupėje geriausiai sekėsi 3A klasei.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder