Vyriausybė siūlo didinti priešmokyklinio ugdymo pedagogų algas

Vyriausybė siūlo didinti priešmokyklinio ugdymo pedagogų algas

Vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad kitąmet priešmokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų atlyginimai augs dešimtadaliu, tačiau streikuojančios mokytojų profsąjungos toks sprendimas netenkina – ji žada tęsti protestą.

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui Vyriausybės posėdyje paklausus, ar Finansų ministerija gali atsižvelgti į pasiūlymą kitais metais 10 proc. didinti priešmokyklinio ugdymo pedagogų darbo užmokestį, ministras Vilius Šapoka atsakė teigiamai.

Premjeras taip pat pasiūlė švietimo profsąjungoms prisidėti prie ilgalaikio plano dėl viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimo augimo.

Vis dėlto streikuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos lyderis Andrius Navickas pareiškė, kad to streikui nutraukti neužtenka.

„Tai nieko nekeičia. Tenka tik apgailestauti, kad premjerui mokytojai nerūpi, toliau demonstruojamas cinizmas ir nenorima sėsti prie derybų stalo“, – žurnalistams kalbėjo A. Navickas.

„Streiko nėra pagrindo nutraukti. Kol kas dėl nieko nėra sutarta. Nei vienas mūsų reikalavimas nėra įgyvendintas ir nei dėl vieno nėra susitarta“, – tvirtino jis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder