Viliojo jaunimą studijuoti Klaipėdoje

Viliojo jaunimą studijuoti Klaipėdoje

"Laimingas gali būti ne tik Vilniuje, Klaipėdoje - taip pat", - šie švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės vakar išsakyti žodžiai būsimiems studentams skirtos mugės metu dar kartą patvirtino, kad uostamiestis - puiki vieta studijuoti.

Pirmą kartą Klaipėdoje surengta mugė "Klaipėda - studentų uostas. Studijų regata'16" sulaukė nemenko moksleivių susidomėjimo. Į ją atvyko ne tik uostamiesčio, bet ir kitų miestų moksleiviai.

"Jei į šią mugę atėjote dar neapsisprendę, kur norėtumėte studijuoti, tikiu, kad išeisite suvokę, jog Klaipėda ir yra jūsų uostas. Šis miestas bus toks, kokį jūs jį sukursite", - linkėjo jaunimui rinktis studijas Klaipėdos švietimo įstaigose uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Šios mugės tikslas ir buvo pakviesti Vakarų Lietuvos moksleivius mokytis, studijuoti, siekti karjeros ir kurti savo gyvenimą Klaipėdoje.

Pasak A. Pitrėnienės, mugė surengta pačiu laiku, nes pagal tyrimus, kol kas tik 43 proc. būsimų abiturientų yra pasirinkę savo būsimą karjeros kelią.

"Smagu, kad Klaipėdos švietimo įstaigos susibūrė tokiam žingsniui ir parodė, kad gali pritraukti jaunimą ne konkuruodamos, o susiburdamos bendram tikslui. Klaipėda tikrai gali būti geriausias Lietuvos universitetinis miestas - Baltijos Oksfordas", - sveikinimo kalboje minėjo vienas šio renginio iniciatorių Simonas Gentvilas.

Mugėje moksleiviai po vienu stogu iš arčiau galėjo susipažinti su Klaipėdos aukštųjų ir profesinių mokyklų siūlomomis profesijomis, pasiklausyti paskaitų įvairiomis temomis, taip pat išgirsti sėkmės istorijų, kuriomis su jaunimu dalijosi žymūs Klaipėdoje gyvenantys ir kuriantys žmonės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder