„Vasaros menų akademijoje“ – lektoriai iš už Atlanto

„Vasaros menų akademijoje“ – lektoriai iš už Atlanto

Klaipėdos universiteto Menų fakultete baigiasi projekto „Vasaros menų akademija“ tarptautiniai meistriškumo kursai smuikininkams „Klaipėda-Boston“. Juos liepos 18 d. 18 val. Menų fakulteto Koncertų salėje vainikuos nemokamas geriausių dalyvių ir lektorių koncertas drauge su Klaipėdos kameriniu orkestru, vadovaujamu Mindaugo Bačkaus.

Dešimt dienų vykę kursai „Klaipėda – Boston“ uostamiestyje organizuojami antrą kartą. Kursus vedė iš už Atlanto atvykę lektoriai: Yurij Mazurkevich, Dana Pomerancaitė-Mazurkevich (Bostono universitetas, JAV), Ayke Agus (JAV) bei projekto iniciatorius, žymus atlikėjas ir pedagogas Martynas Švėgžda von Bekker. Šešiolika šių kursų dalyvių - jaunųjų smuiko virtuozų šiemet atstovauja Lietuvą, Latviją ir JAV.

„Klaipėda-Boston“ meistriškumo kursus organizatoriai įvardija kaip simbolišką tiltą tarp amerikietiškosios ir europietiškosios kultūros, skirtingų edukacinių sistemų bei muzikos meno suvokimo. Lietuvoje gimusi ir augusi Dana Pomerancaitė-Mazurkevich bei jos vyras Yurij Mazurkevich – žymaus smuikininko Davido Oistrakh‘o auklėtiniai, o Ayke Agus – anksčiau su lietuvių kilmės smuikininku J. Heifetzu dirbusi koncertmeisterė. Šios unikalios lektorių patirtys buvo neįkainojamas žinių ir įkvėpimo šaltinis meistriškumo kursų dalyviams.

„Vasaros menų akademijos“ idėją šiemet palaiko Klaipėdos miesto savivaldybė, Kultūros rėmimo fondas, JAV ambasada ir Klaipėdos koncertų salė. Tikimasi, kad projektas taps Klaipėdos kultūrinio gyvenimo tradicija ir bus rengiamas kasmet.

Liepos 18 dieną (trečiadienį) baigiamajame „Klaipėda-Boston“ koncerte skambės Antonio Vivaldi, Johanno Sebastiano Bacho, Jean-Marie Leclairo, Arnoldo Malcolmo koncertai vienam, dviem ir trim smuikams su orkestru.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder