Universitetui uždraudė mokyti užsienio studentus

Universitetui uždraudė mokyti užsienio studentus

Dėl administracijos aplaidumo vienam iš Londono universitetų atimta teisė mokyti užsienio studentus. Vyriausybė teigia, kad kai kurios universitetų administracijos skatina nelegalius imigrantus apsimetinėti studentais.

Jungtinės Karalystės Valstybinės Sienos tarnyba, atsakinga už migracijos politiką, ant kilimėlio išsikvietė Londono Metropoliteno Universiteto valdžią ir atėmė teisę priimti studentus, neturinčius Europos Sąjungos pilietybės. Išnagrinėjus universiteto veiklą buvo atskleistos didelės spragos. Ketvirtadalis studentų mokėsi be teisės apsistoti Jungtinėje Karalystėje, daugumos jų anglų kalbos žinios neatitiko keliamų reikalavimų, o pats universitetas taip ir nesugebėjo įtikinimai įrodyti, kad visi jo studentai tikrai lankė numatytus kursus. 

„Problemos Londono metropoliteno universitete buvo tokios rimtos, kad nebuvo galima leisti joms tęstis. Visuomenė gana pagrįstai reikalauja geriau kontroliuoti imigraciją“, – teigia imigracijos ministras Damianas Greenas.

Vyriausybė užsimojo atlikti auditą, nes esą turi duomenų apie didelę spragą migracijos politikoje. Tai – darbo šalyje ieškantys imigrantai, kurie apsimeta studentais. Analitikai sako, kad šis auditas smogs Didžiosios Britanijos aukštojo mokslo prestižui. Esą jie turi duomenų ir apie kitus universitetus, kurie šį kartą lengviau atsipūtė, kad auditas juos aplenkė. Tuo metu daugiau nei pustrečio tūkstančio studentų tikriausiai turės vykti namo. Jie jaučiasi apgauti – juk už aukštąjį mokslą sumokėjo dešimtis tūkstančių. Studentų sąjungų pykčiui numalšinti valdžia subūrė specialią darbo grupę, turinčią padėti rasti alternatyvų universitetą.

„Juk turėjau kitų galimybių. Galėjau vykti į Kanadą, Ameriką ar Australiją. Bet pasirinkau Jungtinę Karalystę. Pasitikėjau jos švietimu. Jaučiuosi apgautas. Tai neteisinga“, – piktinasi teisės studentas Francis Owobiyi.

Londono metropoliteno universiteto atstovai skundžiasi, kad atėmus teisę priimti užsienio studentus, bus patirta per 130 milijonų litų nuostolių, iškils grėsmė paties universiteto išlikimui. Jie įsitikinę, kad valdžios bausmė už paprasčiausią administracijos aplaidumą – neadekvati.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder