Tolerancijos klubas - tarsi antrieji namai

Tolerancijos klubas - tarsi antrieji namai

Klaipėdos Baltijos gimnazijoje vyksta savanorystės idėjas ir principus skatinanti veikla, kuri padeda kurti gražesnį ir geresnį mūsų pasaulį.

Tolerancijos klubas: bendrauk, pažink, keisk save - tai vieta, kur mokomasi teisingo ryšio su aplinkiniais, mokomasi iš patyrimo per bendrystę, pokalbį, susitikimą, kartu išgyventą emociją.

Per pastaruosius keletą klubo gyvavimo metų mokyklos jaunimas dalyvavo daugelyje projektų, kurie ugdė empatiją, supratimą, užuojautą, valią.

Jau kelerius metus dalyvaujama Klaipėdoje vykstančiame Lietuvos aklųjų bibliotekos projekte "Jausti - vadinasi, matyti", kuriame ugdoma tolerancija ir supratingumas, jog silpnaregiai neturi ir negali būti visuomenės atstumtieji.

Taip pat vykdėme bendrą projektą Girulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose su Klaipėdos samariečių bendrija ir Vitės pagrindine mokykla.

Praėjusiais metais dalyvavome ir KU suorganizuotoje respublikinėje moksleivių konferencijoje "Tolerantiška mokykla - saugi visuomenė", kurioje skaitėme pranešimą "Mes galime susikalbėti". Komisijos vieningu nutarimu pelnę pirmąją vietą, gavome prizą ir galėjome dalyvauti ir savo pranešimą skaityti tarptautinėje konferencijoje. Tai buvo neįkainojama patirtis.

Tolerancijos klubas lankosi įvairiose savanoriška veikla paremtose organizacijoje. Dažnai, susipažinę su jų tikslais ir principais, mokiniai lieka išbandyti savo gebėjimus, įgyvendinti savo dorines nuostatas.

Moksleiviams Tolerancijos klubas, kuruojamas etikos mokytojos Indrės Ordavičienės, tampa tarsi antrieji namai, kuriuose gali pasijausti savimi. Jo veikla būtina mokyklos gyvenime, nes atneša šviesą ir supratimą į gimnazistų širdis. Tolerancija - teisingumo ir nuoširdumo sąlyga, nes, pasak Vandos Juknaitės, tik mažuose pasaulio kampeliuose maži žmonės darydami mažus darbus pamažu keičia pasaulio veidą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder