Tobulina kompensavimo už privačius darželius tvarką

Tobulina kompensavimo už privačius darželius tvarką

Klaipėdos valdžia nori patobulinti tvarką, pagal kurią Savivaldybė kompensuoja 100 eurų už mokestį vaiką ugdant privačiame darželyje. Kai kurie politikai siūlo išnagrinėti ir galimybę analogišką kompensaciją mokėti už vaikus, lankančius privačias mokyklas.

Kompensacijų tvarka lankantiesiems privačius darželius pradėta taikyti nuo pernai rugsėjo. Atlikus sutarčių vykdymo stebėseną per pirmąją pusmetį pastebėti kai kurie trūkumai, gauta prašymų bei pasiūlymų iš tėvų ir įstaigų vadovų bei Lygių galimybių kontrolieriaus įspėjimas, jog kompensavimo tvarka pažeidžia įstatymą ir sudaro nelygias galimybes.

"Mes nesutinkame su kontrolieriaus išvada, tačiau privalome į ją reaguoti ir kreipiamės į Tarybą", - sakė politikams Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Reaguojant į kontrolierių pastabą numatyta, jog kompensuojama būtų tik už tuos klaipėdiečių vaikus, kurie buvo užregistruoti į valstybinį darželį Savivaldybės sistemoje, bet nepateko į jį ir dėl to lanko nevalstybinę įstaigą. Taip pat numatyta, kad vaikų, už kuriuos mokamos kompensacijos, sąrašas būtų peržiūrimas du kartus per metus.

Nustatyta, jog dalis vaikų ugdomi nevalstybinėse švietimo įstaigose tik 4 valandas. Pasak N. Laužikienės, tokių vaikų nėra daug, apie 2-3 kiekvienoje įstaigoje, tačiau, siekiant lygybės, numatoma už 4 valandų išlaikymą ir priežiūrą kompensuoti tik 50 eurų.

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto politikai neprieštaravo pristatytiems tvarkos pakeitimams. Komiteto pirmininkas Simonas Gentvilas paprašė, kad iki naujų mokslo metų pradžios būtų išanalizuotas kompensacijų poreikis už ugdymą privačiose mokyklose.

"Padėtis keičiasi. Pradeda trūkti vietų ne tik ikimokyklinio ugdymo įstaigose, bet ir mokyklose. Tad jau laikas išnagrinėti situaciją", - sakė S. Gentvilas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder