Tėvus gelbės privatūs darželiai?

Tėvus gelbės privatūs darželiai?

Nebe pirmus metus didžiuosiuose šalies miestuose kalbama apie šimtus vaikų, nepatenkančių į valstybinius darželius, ir ieškoma būdų, kaip tuos skaičius sumažinti. Pavyzdys jau yra - Kauno rajono savivaldybė nutarė kompensuoti dalį išlaidų tėvams, kurie pasirinks privačius darželius. Šiuo pavyzdžiu jau siūloma sekti ir Klaipėdos rajonui.

Praėjusiais metais Klaipėdos mieste į darželius nepateko beveik 700 vaikų, šiemet - beveik 600. Rajone skaičiai mažesni, tačiau problema taip pat rimta.

Politikai svarsto

Šiemet uostamiesčio ikimokyklio ugdymo įstaigose įrengtos penkios naujos grupės, taip pat pradėjo veikti elektroninė vaikų registravimo į darželius sistema, kuri registravimo į darželius procesą turėjo padaryti sklandesnį. Vis dėlto šiemet artėjant rugsėjui sužinota, kad mieste darželiuose vietų nebeliko 575 vaikams.

Tuomet Savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė teigė, jog miesto politikams jau pateiktas planas, kaip galimai padidinti vietų skaičių Klaipėdos ikimokyklinėse įstaigose. Kalbėta, jog siūloma iš buvusių darželių patalpų iškeldinti jose įsikūrusias mokyklas ar kitas įstaigas, taip pat svarstoma ir galimybė savivaldybės lėšomis iš dalies padengti privačiuose darželiuose iš tėvų imamus mokesčius bei taip paskatinti aktyvesnį pastarųjų ikimokyklinių įstaigų steigimąsi mieste.

"Manau, artimiausiu metu vienų ar kitų sprendimų sulauksime", - vasaros pabaigoje kalbėjo N. Laužikienė.

Rudenį jau būta ir valdininkų susitikimų su privačių darželių atstovais - diskutuota, ar tai padėtų rasti vietų eilėje laukiantiems mažiesiems klaipėdiečiams, skaičiuojama, kokią sumą būtų galima skirti kompensacijoms.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder