Tarp populiariausių studijų programų – nauji dalykai

Tarp populiariausių studijų programų – nauji dalykai

„Liko savaitė iki lemtingų apsisprendimų pabaigos“, – įspėja Klaipėdos universiteto (KU) Studentų priėmimo skyriaus vedėja Beata Kajutytė. Stojančiųjų pageidavimų į universitetus ir kolegijų studijų programas registracija LAMA BPO informacinėje sistemoje baigiasi liepos 23 dieną 17 valandą.

Šiuo metu bendras pageidavimų skaičius į KU bakalauro studijas yra beveik 8000. Į magistrantūros studijų programą sulaukta 676 pageidavimų, į laipsnio nesuteikiančias studijas – 59.

Šiais metais KU siūlo keturias naujas bakalauro studijų programas. Jūreivystės institute – jūrų transporto energetikos inžinerija, Gamtos ir matematikos mokslų fakultete – statinių ir parkų restauravimas, Humanitarinių mokslų fakultete – anglų ir vokiečių kalbos ir jau didžiausio populiarumo susilaukusi kultūros ir medijų filosofija.

Kultūros ir medijų filosofija skirta besidomintiems filosofija, medijomis, audiovizualine kultūra, kūrybinėmis technologijomis ir norintiems išmokti inovatyviai taikyti multimedijų technologijas kūrybinėje ir pramoginėje veikloje.

B. Kajutytė svarsto, jog renkantis naują studijų programų iš tiesų sunku numatyti ateities perspektyvas. „Naujos studijų programos traukia stojančiųjų dėmesį. Kultūros ir medijų filosofija sulaukė nepaprastai didelio susidomėjimo, tačiau ir šie metai nėra išimtis, jog populiariausi - socialiniai mokslai“, - tvirtino B. Kajutytė.

Socialinių mokslų srityje populiariausios - viešojo administravimo, rekreacijos ir turizmo, psichologijos programos. Humanitarinių mokslų srityje kaip ir praėjusiais metais daug dėmesio susilaukia anglų filologija, nedaug atsilieka istorija ir naujoji programa – kultūros ir medijų filosofijos.

Technologijos mokslų srityje populiariausios - statybos inžinerija, elektros inžinerija ir mechanikos inžinerija. Meno srities studijose – choreografija, atlikimo meno dainavimo specializacija, sportiniai šokiai. Magistrantai prioritetus skyrė sveikatos priežiūros vadybos programai.

Teigti, jog Klaipėdos universiteto populiarumas mažėja, būtų netikslinga. Priėmimo skyriaus vedėjos teigimu, bendras šių metų pageidavimų skaičius yra panašus į prieš tai buvusiųjų metų. Paskutinėmis dienomis studijų programų pasirenkamumas intensyvės, nes valstybinių brandos egzaminų rezultatų žinojimas stojantiesiems padės objektyviau įvertinti savo galimybes.

KU šiais metais jau priėmė 415 studentų į magistrantūros ir 47 į laipsnio nesuteikiančias studijas. Į bakalauro studijas universitetas pasiruošęs priimti 1800 studentų.

Iš visų pateiktų pageidavimų, 1250 stojantieji Klaipėdos universitetą pasirinko pirmuoju pageidavimu.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder