Studentų chorų festivalis atkeliauja į Klaipėdą

Studentų chorų festivalis atkeliauja į Klaipėdą

XX-asis Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis vyks 2018 m. lapkričio mėn. 16 – 18 dienomis. Jame dalyvaus per 20 Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų (apie 800 dainininkų) iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos. Pirmą kartą festivalio istorijoje dalyvaus ir svečias iš užsienio – studentų choras iš Odesos.

„Tai – renginys, kuris ne tik suvienys studentiškus kolektyvus, bet ir taps vienas iš reprezendacinių chorinės kultūros įvykių Lietuvoje“, – tikina festivalio organizatoriai.  

Prieš 20 metų, tuometinio Lietuvos liaudies kultūros centro iniciatyva (dabar Lietuvos nacionalinio kultūros centro), pritariant Lietuvos chorų sąjungai ir aukštųjų mokyklų chorų vadovams, buvo surengtas pirmasis Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis Vilniuje.

Tuomet jo sumanytojas ir įkūrėjas Saulius Liausa (dabartinis Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius) sakė, kad studentų chorai yra bene patys pajėgiausi mėgėjų chorai – daugkartiniai tarptautinių chorų konkursų laureatai ir prizininkai, įvairių festivalių dalyviai. Tačiau nėra bendro, šiuos chorus vienijančio renginio,galinčio visuomenei pateikti jų laimėjimus, parodyti aukštą chorinę kultūrą bei dar geriau pasirengti tarptautiniam Baltijos šalių studentų chorų festivaliui „Gaudeamus“ ir dainų šventėms.

Festivalis iki 2005 metų vyko Vilniuje, o nuo 2006 metų, Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ ir Klaipėdos universiteto iniciatyva, ėmė keliauti per Lietuvos miestus, kuriuose yra aukštosios mokyklos ir jau ketvirtą kartą atkeliauja į Klaipėdą –miestą, turintį gilias chorinio meno sklaidos tradicijas bei aktyvią akademinę bendruomenę.

Pajūryje bus surengta per 10 koncertų: Klaipėdos,Kretingos, Nidos, Palangos koncertų salėse bei bažnyčiose.

XX-ąjį Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalį organizuoja ir rengia Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos universitetu bei Lietuvos nacionaliniu kultūros centru.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder