Studentai baiminasi finansavimo mažinimo

Studentai baiminasi finansavimo mažinimo

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) baiminasi, kad mokytojų algų didinimui ketinamus skirti 6 milijonus eurų Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) gali paimti iš pinigų, numatytų kompensacijoms už rotaciją ar studijų kokybės gerinimui.

LSS prezidento Pauliaus Baltoko teigimu, ministerijos nenoras atvirai pasakyti, kurioms švietimo sritims bus mažinamas finansavimas, norint didinti algas mokytojams, kelia įtampą ir taip komplikuotoje švietimo sistemoje.

"Sunku suprasti, kodėl ministrė atvirai nepasakė, iš kur bus rasti papildomi 6 mln. eurų. Visi suprantame, jog papildomai pinigų neatsirado, vadinasi, turės nukentėti kitos sritys ", - LSS pranešime cituojamas P. Baltokas, griežtai pasisakantis prieš tokį galima ŠMM žingsnį.

LSS primena, kad, nepatvirtinus studentų rotacijos modelio ir dėl to gerai besimokantiems studentams negavus valstybės finansavimo, ŠMM kompensacijoms skyrė 4,8 mln. eurų studentų sumokėtiems pinigams už mokslą kompensuoti.

ELTA primena, kad pirmadienį švietimo ministrė Audronė Pitrėnienė su streikuojančių mokytojų profesinėmis sąjungomis sutarė, kad ministerija mokytojų atlyginimų didinimui nuo rugsėjo 1 d. numatys 6 mln. eurų, o dar 7 mln. eurų bus prašoma Vyriausybės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder