Stojantieji į VU magistrantūrą renkasi studijų programas

Stojantieji į VU magistrantūrą renkasi studijų programas

Nuo gegužės 28 d. vyksta prašymų registracija stojantiems į Vilniaus universiteto antrosios pakopos (magistrantūros) studijas. Prašymai priimami internetu iki liepos 1 d. Priėmimo duomenys rodo, kad stojančiuosius labiausiai domina socialinių mokslų studijų programos.

Šiemet priėmimas vykdomas į 109 VU magistrantūros studijų programas skirtingu valstybiniu kodu (iš viso – 118 programų variantų). Dauguma studijų programų yra palankiai įvertintos tarptautinių ekspertų grupių bei akredituotos maksimaliam 6 metų laikotarpiui. Pastaraisiais metais iš visų vertintų studijų programų 20 magistrantūros programų surinko itin aukštus balus – nuo 20 iki 24 balų. Ekspertai palankiausiai vertina Vilniaus universiteto akademinį personalą bei materialiuosius išteklius.

Pagal prašymų studijuoti skaičių šiuo metu pirmauja socialinių mokslų studijų programos – kol kas pateikti 1848 pageidavimai, iš jų – 467 pagal pirmąjį prioritetą. Toliau seka biomedicinos mokslų programos – 290 pageidavimų (100 pagal pirmąjį prioritetą), fizinių mokslų programos – 226 pageidavimai (117 pagal pirmąjį prioritetą), humanitarinių mokslų programos – 207 pageidavimai (100 pagal pirmąjį prioritetą).

Stojančiuosius labiausiai domina socialinių mokslų studijų programos – finansai, rinkodara ir integruota komunikacija, apskaita ir auditas, tarptautiniai santykiai ir diplomatija – šiuo metu atitinkamai pateikti 44, 32, 32, 21 pageidavimai į valstybės finansuojamas (VF) vietas pagal pirmąjį prioritetą. Paklausios yra klinikinės psichologijos, vertimo, ekonominės analizės ir planavimo studijų programos (17, 17, 16 VF pageidavimų). Fiziniuose moksluose patraukliausia – kompiuterinio modeliavimo studijų programa (20 VF pageidavimų). Tarp biomedicinos mokslų programų stojančiuosius labiau domina reabilitacija ir biochemija (19 ir 17 VF pageidavimų).

Pernai stojančiuosius taip pat labiausiai domino socialinių mokslų studijų programos – finansai, rinkodara ir integruota komunikacija, apskaita ir auditas – iš viso atitinkamai pateikti 157, 132, 127 VF pageidavimai pagal pirmąjį prioritetą. Be to, stojantieji rinkosi reabilitacijos (74 VF pageidavimai), klinikinės psichologijos (68 VF pageidavimai), ryšių su visuomene (56 VF pageidavimai), programų sistemų (49 VF pageidavimai) studijų programas. Populiari buvo verslo ekonomikos studijų programa, kuri yra valstybės nefinansuojama ir vykdoma sesijiniu tvarkaraščiu (74 pageidavimai).

Šiuo metu iš viso pateikti 2606 pageidavimai į VU magistrantūros studijų programas, iš jų – 797 pagal pirmąjį prioritetą. Daugiausia prašymų užregistruota į valstybės finansuojamas studijų vietas – 729 pageidavimai.

Su VU studijų programomis ir priėmimo taisyklėmis 2014 metais galima susipažinti interneto svetainėje www.kviečia.vu.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder