Stojamieji į gimnazijas - birželio 11-ąją

Stojamieji į gimnazijas - birželio 11-ąją

Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje gyvenantys mokiniai, baigę aštuonias klases tik aukštais rezultatais ir norintys toliau mokytis Vytauto Didžiojo arba "Ąžuolyno" gimnazijose šiemet formuojamose akademinėse klasėse turėtų suskubti pateikti prašymus.

Birželio 11 dieną nuo 9 val. pusantros valandos abiejose gimnazijose vyks lietuvių kalbos ir matematikos žinių patikrinimas.

Egzamino metu pateikiamas užduotis abi mokyklos rengė savarankiškai.

VDG direktoriaus pavaduotoja ugdymui Dalia Vyšniauskienė "Vakarų ekspresą" informavo, kad į čia formuojamas dvi akademines klases šiuo metu yra pateikta apie 100 prašymų. Į jas konkurso būdu bus priimta 60 mokinių. Dar trys klasės šioje gimnazijoje bus formuojamos pagal priskirtą gyvenamąją vietą neatsižvelgiant į mokinių turimus pažymius.

"Ąžuolyno" gimnazijoje akademinių polinkių turintiems vaikams bus skirtos visos 4 pirmosios klasės. Gyvenamosios vietos principu vaikai čia visai nebebus priimami. Papildomai bus priimama į 2 ir 3 klases - konkurso tvarka, tačiau be stojamųjų egzaminų. Mokyklos direktorė Vilija Prižgintienė informavo, jog prašymus priimti mokytis gali pateikti tie aštuonias klases baigę mokiniai, kurių metinis vidurkis iš visų pagrindinių dalykų (lietuvių k., pirmoji užsienio k., antroji užsienio k., matematika, istorija, fizika, chemija, biologija, geografija) yra ne mažesnis kaip 8. Ši tvarka galioja atrenkant mokinius ir į akademines klases VDG.

Struktūrinių pokyčių "Ąžuolyne" nenumatoma, pavadinimas išlieka. "Nauja tai, kad glaudžiai bendradarbiausime su Klaipėdos universitetu, dirbsime jų laboratorijose, taip pat mokiniams parengsime naujas technologijų programas, įskaitant biotechnologijas, po pamokų siūlysime galimybes užsiimti ne tik meno, bet ir mokslo tiriamąja veikla", - pasakojo "Ąžuolyno" vadovė.

Priimtų mokinių sąrašas, nurodant mokinio surinktų konkursinių taškų sumą, bus skelbiamas iki birželio 15 dienos. Išsamios informacijos apie priėmimo tvarką, patikrinimo programas, vertinimo kriterijus etc. rasite gimnazijų tinklalapiuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder