Statybininkai iš dalies mokyklų pasitrauks tik šventės išvakarėse

Statybininkai iš dalies mokyklų pasitrauks tik šventės išvakarėse

Nors sanitarines patalpas 21-oje Klaipėdos švietimo ir ugdymo įstaigoje remontuojantys darbuotojai buvo pažadėję darbus užbaigti šiandien, rugpjūčio 25-ąją, jau vakar buvo aišku, kad terminą kone visose remontuojamose mokyklose ir darželiuose reikės pratęsti iki rugpjūčio 30 dienos.

O tai reiškia, kad įstaigų valytojams bus nemenkas iššūkis, kai prieš Rugsėjo 1-osios šventę statybininkų paliktai betvarkei sutvarkyti bus likusi vos viena diena.

"Taip jau yra su tais statybininkais. Jiems, kaip ir studentams prieš egzaminą, dažniausiai pritrūksta vienos nakties", - juokavo miesto Savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė.

Tačiau, pasak jos, dėl užsitęsusių darbų kaltinti vien statybininkų nereikėtų. Tiesiog švietimo įstaigų remonto specifika yra tokia, kad jam skiriamas laiko tarpas dažnai yra per trumpas, jog būtų galima spėti padaryti visus numatytus darbus.

"Realiai remontus mokyklose galime pradėti tik liepos mėnesį, nes iki tol vyksta egzaminai. Beje, šiemet ir remontams skirtas lėšas iš Švietimo ministerijos gavome tik liepą. Per du mėnesius ne visus darbus gali suspėti nudirbti.

YPATYBĖ. Švietimo įstaigų remonto specifika tokia, kad jam skiriamas laiko tarpas dažnai yra per trumpas, jog būtų galima spėti padaryti visus numatytus darbus. Redakcijos archyvo nuotr.

Todėl džiaugiamės ir tuo, kad prasidėjus mokslo metams daugelyje įstaigų grandiozinių darbų nebus likę. Pavyzdžiui, pavyko laiku užbaigti keliuose darželiuose vykusį virtuvių remontą, baigti ir stogų remontai. Tiesa, keliose mokyklose remontus teks atlikti jau prasidėjus mokslo metams, bet tik vien dėl to, kad vėlai gavome reikiamas lėšas", - pasakojo V. Gembutienė.

Remonto darbus sykiu su ugdymo procesu reikės derinti kelioms mokykloms - Prano Mašioto progimnazijoje bus keičiami langai, Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyks sporto ir aktų salės remontas, Simono Dacho progimnazijoje taip pat bus remontuojama sporto salė.

Taip pat šiemet bus atnaujinti kelių mokyklų stadionai. Tokios dovanos sulauks "Versmės", P. Mašioto, "Pajūrio" progimnazijos bei Vytauto Didžiojo gimnazija.

Šiemet - tvorų metai. Pasikeitus higienos normoms, 40 uostamiesčio darželių reikia aptverti naujomis, aukštesnėmis tvoromis.

"Vyko keturi pirkimo etapai. Tad šiuo metu maždaug pusės darželių tvoros jau yra pakeistos. Likusiuose tai bus padaryta prasidėjus mokslo metams. Bet lauke vykstantys darbai neturėtų labai trukdyti ugdymo procesui", - minėjo Savivaldybės atstovė.

Uostamiesčio mokykloms ir darželiams remontuoti šiemet skirta maždaug 4 mln. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder