Sprogdina viešo kalbėjimo baimių burbulus

Sprogdina viešo kalbėjimo baimių burbulus

Klaipėdoje socialinį projektą vykdančios seserys Agnė ir Monika Zelepūgaitės tikisi nors kiek pagelbėti abiturientams pasirengti egzaminams ir patikėti savimi, kad jie geba kalbėti viešai.

Kovo 20-balandžio 7 d. Klaipėdos gimnazijose vyksta socialinis projektas "Burbulas'17", kviečiantis abiturientus susprogdinti mintį esą jie nemoka kalbėti viešai.

"Projektas yra skirtas mokyklų abiturientams - įkvėpti motyvacijos bei pasitikėjimo savimi - prieš artėjančią lietuvių kalbos įskaitą ir visas gyvenimo situacijas, kai reikės kalbėti viešai", - sako šio projekto sumanytojos.

Pačios ne tik mokyklą, bet ir studijas jau baigusios bei komunikacijos srityje dirbančios merginos džiaugiasi, kad šią iniciatyvą draugiškai sutiko miesto valdžia. Miesto meras Vytautas Grubliauskas sutiko ir pats pravesti vieną iš motyvacinio turinio pamokų apie viešą kalbėjimą, jo baimes ir galimybes.

"Smagu, kad visi stiprūs oratoriai ir įtaigūs scenos žmonės, kurių paprašėme prisijungti prie šio projekto, entuziastingai sutiko šį sumanymą. Abiturientams tikrai daro įspūdį, kai jiems patarimus dalija tokie žmonės, kaip Valentinas Masalskis, Vytautas Grubliauskas, Remigijus Žiogas, Eglė Jackaitė, Aleksas Bagdonavičius, Giedrė Žlabytė-Uldukienė", - pasakojo Agnė Zelepūgaitė.

Jos nuomone, vienaip moksleivis motyvuojamas, kai tikėti savo jėgomis jį skatina mokytojas, ir kiek kitaip, kai tuos žodžius girdi iš garsių klaipėdiečių.

"Visose pamokose, kiek jų jau buvo, susirinko pilnos salės abiturientų, atrodė, kad jiems labai įdomu klausyti, jie turėjo nemažai klausimų. Daugelis pripažino, kad bijo kalbėti viešai. Tad tikimės, kad šios pamokos jiems nors kiek pagelbės", - pasakojo A. Zelepūgaitė.

"Aukuro" ir "Varpo" gimnazijose pamokas vedęs režisierius V. Masalskis teigia, jog tokios iniciatyvos kuria ir bendruomeniškumo saitus.

"Pastebiu, jog ne tik viešai, prieš auditoriją žmonės bijo kalbėti, jie bijo kalbėtis vienas su kitu. Iš čia ir kyla didžiosios baimės - žmonių, situacijų. Su mokiniais reikia ir kalbėtis, ir jų klausytis. Šis projektas būtent tai ir daro. Kuria dialogą. O kai jaunimas kuria jaunimui - tai veikia visada", - sakė V. Masalskis.

Motyvacinio turinio pamokos vyks 11-oje miesto gimnazijų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder