"Šokti linksma" - tradicija tapęs konkursas

"Šokti linksma" - tradicija tapęs konkursas

Kovo 20 dieną Baltijos gimnazijoje vyko jau tradicija tapęs šokių konkursas ŠOKTI LINKSMA.

Konkurso pradžia buvo netikėta: šokio mokytoja V. Miliauskienė pristatė savo projektą - ŠOKTI GALI VISI, kuriame šoko gimnazijos mokiniai, turintys judėjimą negalią. Jie pašoko „Baltąjį šokį“. Tai buvo didžioji premjera, nepalikusi abejingo nė vieno, mačiusio tai. Sulaikę kvapą tiek mokiniai, tiek mokytojai stebėjo, kaip scenoje sukosi merginos baltais rūbais, viena iš jų pirmokė Martyna, ir visų gerai pažįstami ketvirtokas Lukas, trečiokas Zigmantas ir antrokas Justas. Daugeliui sunkiai pavyko tramdyti ašaras matant, kokios gyvenimo pilnatvės kupini buvo jų veidai. Šiame projekte taip pat dalyvavo ir antrokė Aistė. ,,Baltojo šokio” premjera įrodė, jog šokti gali visi, net jeigu ir turi negalią.

Taip pat į gimnaziją buvo atvykę svečiai iš ,,Saulėtekio” ir S.Dacho progimnazijų (vadovė Moni-ka Giriūnaitė), kurie pašoko šokį „Muziejus“. Svečių šokis patiko konkurso žiūrovams ir sukėlė daug ovacijų.

Konkurse dalyvavo beveik visų klasių šokių kolektyvai, kuriuos vertino ne tik žiūrovai, bet ir komisija, kurią sudarė teatro mokytoja Aiva Simonavičienė, dailės mokytoja-metodininkė Danutė Kabašniuvienė, muzikos mokytojas Jordanas Narkus, gimnazijos tarybos atstovė Augustė Chocianaitė. Taip pat vertinimo komisijoje dalyvavo buvusios mūsų mokyklos mokinės: KU choreografijos specialybės magistrantūros studentė Monika Giriūnaitė ir KU studentė Iveta Venckutė.

Konkurse dalyvaujančios klasės žiūrovams parodė daug įvairių šokių: pramoginių, disco, sportinių… Nuostabų šokį pašoko Liutauras ir Diana - „Paradise“. Stebint šokančiuosius, smagu buvo gėrėtis jų kūno plastika, tiesiog meistrišku judesių atlikimu… Po visų klasių pasirodymų, „Nugalėtojų šokį“ žiūrovams pašoko 2012 metų pereinamosios taurės nugalėtojai - IVB klasės mokiniai.

Pasibaigus konkursui, objektyvioji vertinimo komisija suskaičiavo balus ir paskelbė nugalėtojus. Šiemet jais tapo IIIC ir IIID klasių šokių kolektyvas, pavadinimu „Jungtiniai“, kurie susibūrė vardan šauniosios teatro mokytojos Aivos. Pereinamoji taurė iš IVB klasės mokinių rankų atiteko būtent jiems. 2 vietą užėmė II C ir I A klasių šokėjai. 3 vietą užėmė II A ir III B bei III E jungtinis kolektyvas„B.E.“Jie gavo padėkos diplomus. Kiti šokėjai, nepatekę į trejetuką, nebuvo nuskriausti - jie pelnė įvairias konkurso nominacijas.

„Baltojo šokio“ dalyviai nesivaržė dėl vietų. Paklausus šokėjų, jie prisipažino, kad prieš pasirodymą labai jaudinosi, bet viskas vyko taip, kaip buvo numatyta. Besimokydami šokti jie labai susidraugavo, ir tai buvusi pati didžiausia dovana. Jiems buvo įteikti diplomai ir saldi dovanėlė. Atsisveikindami vedėjai Gintarė ir Liutauras palinkėjo nekantriai laukti susitikimo ant parketo kitais metais.

Po renginio pakalbinus vertinimo komisijos pirmininkę- teatro mokytoją Aivą Simonavičienę, ji buvo patenkinta išrinktais nugalėtojai ir pridūrė, kad jie to buvo verti. Išrinktais nugalėtojais ir sėkmingai praėjusiu konkursu džiaugėsi šokių konkurso šeimininkė – šokių mokytoja Valerija Miliauskienė. Ji labai džiaugėsi tiek konkursu, tiek savo projekto premjera. Užsiminė, kad jau turi minčių kitų metų šokių konkursui.

Konkurso dalyviai ir žiūrovai dėkingi šio jau tapusio tradicija konkurso organizatorėms – gimnazijos mokytojoms Valerijai Miliauskienei, Birutei Drukteinienei ir Jurgitai Jonaitienei. Jų iniciatyva Baltijos gimnazija jau treti metai iš eilės džiaugiasi mielu akiai ir širdžiai reginiu – šokių konkursu ŠOKTI LINKSMA.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder