Skolas už meninį ugdymą išieškos antstoliai

Skolas už meninį ugdymą išieškos antstoliai

Redakciją pasiekė skundas, kad Klaipėdos miesto "Vydūno" gimnazijos administracija grasina, jog skolos už vaikų ugdymą bus perduotos antstoliams. Gimnazijos vadovas Arvydas Girdzijauskas teigė, jog ne mokytojų pareiga prašinėti tėvų, kad šie vykdytų mokestinius įsipareigojimus.

Klaipėdietis "Vakarų ekspresui" atsiuntė Vydūno gimnazijos pranešimą tėvams, kuriuo informuojama, jog įstaiga dėl skolų už papildomas paslaugas išieškojimo sudarė sutartį su teisinių paslaugų įstaiga "Credibell".

"Skolų išieškojimas bus pradedamas nuo 2017 metų lapkričio mėnesio. Skolos administravimo mokestį mokės patys skolininkai. Skolos išieškojimo atveju įmonei "Credibell" gali būti perduoti mokinių asmeniniai duomenys..." - rašoma pranešime.

Laišką atsiuntęs žmogus ironizuoja: "Ir dar kažkas sako, kad mokslas nemokamas, o yra grasinama antstoliais iš anksto..."

Vydūno gimnazijos direktorius A. Girdzijauskas paaiškino, kad sudaryti sutartį su teisinių paslaugų įmone administraciją įpareigojo gimnazijos Taryba, nes mokslo metų pradžioje ugdytinių tėvai buvo įsiskolinę gimnazijai 2 800 Eur.

"Atvesdami vaiką į mūsų Vydūno gimnaziją jie sudaro mokymo sutartį, kurioje nurodyta, kad dalis paslaugų yra mokamos. Mokykla įgyvendina pedagoginę sampratą, kuri vadinasi kultūrinis ugdymas menine veikla. Gimnazijoje vaikai užimti visą dieną ir užimti ne taip, kad mokytojas su jais būna, o užimti prasmingai, dalyvauja įvairiuose būreliuose. Apie 300 valandų per savaitę įvairių užsiėmimų yra organizuojama iš tų lėšų, kurias sumoka tėvai. Nuo to priklauso ir didelė dalis mokytojų veiklos", - pažymėjo A. Girdzijauskas.

Anot direktoriaus, dėl skolos už papildomas paslaugas nutraukti mokymo sutarties mokykla negali, todėl ieškoma kitų būdų priminti tėvams, kad jie laikytųsi savo įsipareigojimų.

"Tėvus įspėjome iš anksto, kad kreipsimės į teisininkus dėl skolų. Žinoma, nedarysime to kiekvienu atveju. Suprantame, kad kartais gali tėveliai pamiršti sumokėti ar sumokėti ne laiku. "Credibell" perduosime didesnes skolas, kurios susikaupė per ilgesnį laiką, kai mokymo sutarties įsipareigojimų nesilaikoma piktybiškai", - pažymėjo direktorius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder