Skelbiamas papildomas paraiškų priėmimas socialinėms stipendijoms gauti

Skelbiamas papildomas paraiškų priėmimas socialinėms stipendijoms gauti

Nuo penktadienio, spalio 22-osios, skelbiamas papildomas paraiškų socialinei stipendijai gauti priėmimas. Studentai iki lapkričio 9 dienos jas turi pristatyti savo aukštosioms mokykloms.

Pasak Valstybinio studijų fondo Stipendijų ir finansinės paramos skyriaus vedėjos Ilonos Jacob, pagrindinio socialinių stipendijų teikimo metu fondo valdyba skyrė socialines stipendijas 7153 Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams. Jiems rudens semestre bus išmokėta per 14 mln. litų.

Fondo duomenimis, studentų, kuriems siūloma skirti socialines stipendijas, sąrašus pateikė 43 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos. Į sąrašus buvo įtraukti visi į socialinę stipendiją turintys teisę pretenduoti ir tinkamai dokumentus pateikę studentai, atitinkantys bent vieną iš nustatytų socialinių kriterijų.

Atsižvelgiant į socialinius kriterijus, studentams iš nepasiturinčių šeimų ar vieniems gyvenantiems asmenims, turintiems teisę gauti arba gaunantiems socialinę pašalpą, buvo paskirta 5418 stipendijų. 705 stipendijos buvo skirtos studentams, kuriems nustatytas 45 procentų ar mažesnis darbingumo lygis arba sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis. 25 metų ir jaunesniems studentams, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba) arba jų tėvai (turėtas vienintelis iš tėvų) yra mirę, skirta 1030 stipendijų.

Kas mėnesį studentai gaus po 390 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder