Siekiama padidinti sportuojančių vaikų skaičių

Siekiama padidinti sportuojančių vaikų skaičių

Pasirenkamojo vaikų ugdymo (PVU) programų finansavimo iš sportininko krepšelio lėšų įvedimo tikslas – padidinti sportuojančių vaikų skaičių Klaipėdos mieste.

Įvedant naujovę siekiama išplėsti vaikų pasirinkimo galimybes sporto srityje t. y. ne tik biudžetinėse įstaigose, bet ir kitose neformaliojo švietimo įstaigose. Būtų sudarytos sąlygos Klaipėdos mieste veikiantiems ir PVU programas įgyvendinantiems sporto paslaugų teikėjams (pavyzdžiui NVO) gauti savivaldybės dalinį finansavimą iš sportininko krepšelio lėšų. Į pasirenkamojo vaikų ugdymo veiklas bus įtraukta daugiau vaikų.

Svarbi aplinkybė – finansavimo skaidrumas. Prognozuojamas tikslingesnis biudžetinių lėšų panaudojimas, finansavimas „eis“ paskui vaiką, o ne instituciją. Būtų įvestas pagal PVU programas sportuojančių vaikų registras, atsirastų galimybė suskaičiuoti, kiek į pasirenkamojo vaikų švietimo veiklas įtraukta naujų vaikų.

Klaipėdos miesto sporto reformos metu Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje perskirstyta savivaldybės biudžeto lėšų suma siekia apie 1 078 800 Lt, kurią 2014 m. numatoma skirti sportininkų krepšeliams formuoti. Jeigu 1 078 800 Lt suma būtų išdalinta vidutiniškai 1-9 ugdymo metų grupėms, o 1 sportininkui vidutiniškai susidaro 81 Lt (kur 14 sportininkų 1 grupėje), tai finansavimą gautų 1109 mokiniai t. y. 609 vaikais daugiau, negu iki šiol.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder