Senjorams svarbu ir mylėti, ir mylėtis

Senjorams svarbu ir mylėti, ir mylėtis

Antro kurso senjorai studijas Klaipėdos universitete pradėjo šventiškai. Studentų iniciatyva, šiandien pristatyta senjorų kūrybos paroda. Joje eksponuojami gaminiai iš popieriaus, dekoratyviniai bateliai,  boružėlės, įmantrios skrybėlaitės. Taip senyvo amžiaus studentai nori papasakoti, kuo užsiima, savo kūrybos darbais pasidalinti su savo grupės draugais.

„Svarbiausias ir įspūdingiausias jausmas patiems mylėti kitą ir nepamiršti mylėti savęs“,- pristatydama ateinančio semestro temas teigė renginio organizatorė dr. Natalja Istomina. Tokiems jos žodžiams nepritarė linksmai nusiteikę pirmoje auditorijos eilėje sėdėję pirmūnai. Vienas iš jų garsiai sušuko, kad dar svarbiau yra mylėtis.

Nori būti palikti kartoti kurso

Garbaus amžiaus žmonės toliau mokysis, kaip suteikti pagalbą mirštančiam žmogui, kaip tinkamai bendrauti su giminaičiais ir šeimos nariais. Be to, studentai gilins savo teisines žinias, mokysis rašyti skundus, aiškinsis, kokias teises jie turi, kada ir kur kreiptis bėdos atveju.

Pirmo kurso senjorai studijas pradėjo prajusią savaitę (vasario 7 d.) nuo interaktyvios paskaitos, kurią skaitė viešnia iš Maskvos Valentina Elizarova. Tai buvo netradicinė paskaita, parengta pagal specialiąją M.Norbekovo metodiką, kurios metu senjorai atliko specialius sveikatos gerinimo ir savęs pažinimo pratimus. Daugelis liūdi, kad kursai greitai baigsis ir nori būti palikti antriems metams.

Kitų numatomų paskaitų temos: „Apie ką sielai kalba liga“, „Akių priežiūra“. „Netradicinė medicina“, „Pacientų teisės ir pareigos“, „Holistinė sveikata“, „Sveikatos priežiūros kokybės indikatoriai“, „Sveikatos vertinimas“.

Nuostabą studentams sukėlė ir žinia, kad paskaitos prasidės 10 valandą ryto. "Negali būti, ryte, o kodėl ne 10 vakare?",- juokavo jie.

Tikisi įkurti senjorų rūmus

Senjorų veiklos aktyvistė Aldona Marija Gedvilienė ragino visus studentus vienytis ir kurti senjorų klubą. Jos teigimu, tai būtų vieta, kur rinksis bendraminčiai, dalinsis patirtimi, galės pasislėpti nuo sunkumų ir negandų, gauti reikalingos informacijos.

Pirmame kurse studijuoja 170 senjorų, antrame - apie 700 studentų. Tokios parodos ir paskaitos – puiki vieta saviraiškai.

„Simboliška, kad savo kūrinius pristatome vasario 14 ąją – Meilės dieną. Atnešdami į parodą savo darbus, parodome, kokie mylimi ir brangūs mums yra šie rankdarbiai, kiek mes širdies įdėjome juos kurdami“ , - pasakojo parodos dalyvė. 

Tokiems studentams nebaisu išnuomoti butą

Pirmojoje paskaitoje su psichoterapijos pagrindais studentus supažindino psichologas Kazimieras Daugėla. „Linkiu visiems laiku atpažinti ligos simptomus, priežastis, analizuojant save ir aplinką rasti tinkamą kelią juos užbaigti, o jie baigsis, tada , kai atliks savo darbą“,- teigė specialistas. Jo nuomone, labai svarbu tinkamai vertinti santykius šeimoje, tiek tarp senų ir jaunų, tiek tarp sveikų ir sergančių žmonių.

Paskaitas skaitys žymūs Lietuvos sveikatos mokslų specialistai: Prof. Dr. Artūras Razbadauskas, Prof. Habil. dr. Algimantas Kirkutis, Dr. Jūratė Sučylaitė, Dr. Natalja Istomina, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, advokatė  Indrė Butvilė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder