Seimo Pirmininkė: nelaikę valstybinių egzaminų neturėtų pretenduoti į aukštąsias mokyklas

Seimo Pirmininkė: nelaikę valstybinių egzaminų neturėtų pretenduoti į aukštąsias mokyklas

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigiamai įvertino prezidentės inicijuotas įstatymo pataisas švietimo srityje. Anot parlamento vadovės, valstybinių brandos egzaminų nelaikę jaunuoliai turi visas galimybes save realizuoti ir profesinėse ugdymo įstaigose, o ne aukštosiose mokyklose.

„Mano nuomone, neišlaikę valstybinio egzamino išvis neturėtų turėti galimybės pretenduoti mokytis aukštojoje mokykloje“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė L. Graužinienė.

Seimui prezidentės D. Grybauskaitės pateiktose įstatymų pataisose siekiama įtvirtinti nuostatą, kad į bakalauro studijas aukštosiose mokyklose gali pretenduoti tik abiturientai, išlaikę bent vieną valstybinį brandos egzaminą. Seimo pirmininkės teigimu, profesinis ugdymas šiuo metu užima vis svarbesnę vietą švietimo ir darbo rinkos struktūroje, o profesiją įgiję asmenys neretai turi kur kas geresnių galimybių iš karto įsidarbinti.

„Mes visi turime permąstyti mąstymą, kadangi visi tėvai nori, kad jų vaikai būtų baigę aukštąsias mokyklas, bet kartais nepagalvojame, kad daug investavę, daug įdėję pastangų, kartais sudarome sąlygas, kad vaikas toliau neturi kur įsidarbinti“, – kalbėjo Seimo vadovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder