Savivaldybėms perduoti geltonieji autobusai

Savivaldybėms perduoti geltonieji autobusai

Simono Daukanto aikštėje trečiadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis savivaldybėms perdavė naujus geltonuosius autobusus.

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet nupirko 42 naujus geltonuosius autobusus, iš kurių 1 skirtas Punsko Dariaus ir Girėno gimnazijai. Mokykliniams autobusams įsigyti šiemet buvo skirti 5 milijonai litų.

Naujieji autobusai IVECO DAILY skirti pavėžėti mokinius iš kaimo reorganizuotų mokyklų į kitas artimiausias mokyklas. Dalis autobusų skirti mokiniams, kurie turi specialiųjų ugdymosi poreikių ir nepajėgia patys atvykti į bendrojo ugdymo mokyklą, pavežti. "Geltonasis autobusiukas - tai ne tik gera priemonė greitai ir saugiai pasiekti mokyklą, bet ir puiki galimybė vykti į ekskursijas, pažinti savo šalį, prisiliesti prie jos istorijos ir kultūros. Linkiu, kad kelias, važiuojant juo į mokyklą, visada būtų saugus, o pažintis su Lietuva moksleivius įkvėptų ryžtingai prisidėti prie geresnės ir gražesnės mūsų šalies kūrimo", - sakė autobusiukų perdavimo šventėje Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė pabrėžė, kad geltonasis autobusiukas kelyje visiems vairuotojams primins, jog juo važiuoja Lietuvos ateitis - kuriantis, besimokantis ir žinių ieškantis Lietuvos jaunimas. Todėl artėjant Rugsėjo pirmajai šalies vadovė paragino vairuotojus kelyje vairuoti atidžiai ir saugiai, o moksleivius - nepamiršti prisisegti atšvaitų.

"Mokyklai turėti savo autobusą - šiandien jau būtinybė. Ne vien todėl, kad juo mokiniai nuvažiuotų iki mokyklos ir parvažiuotų atgal. Svarbu ir tai, kad mokyklinis autobusas prisitaiko" prie mokinių grafiko, o ne atvirkščiai, suteikia galimybę keliauti į ekskursijas, repeticijas, mokinių šventes, leidžia vaikams pasilikti pasibaigus pamokoms ir užsiimti prasminga neformalaus ugdymo veikla", - geltonųjų autobusų perdavimo šventėje sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Švietimo ir mokslo ministerija mokyklinius autobusus perka ir perduoda savivaldybėms nuo 2000 metų. Jais mokiniai ne tik saugiai pasieka mokyklą, bet ir keliauja į ekskursijas, sporto varžybas, konkursus.

Nuo naujų mokslo metų iš viso Lietuvos keliais riedės 645 mokykliniai autobusai, kuriais į mokyklas bus pavežama apie 22 tūkstančius mokinių.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder