Priimant į mokyklas sieks išvengti eilių

Priimant į mokyklas sieks išvengti eilių

Šiemet keičiasi priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarka. Tam, kad mažėtų šalia mokyklų kasmet nusidriekiančios laukiančiųjų su paraiškomis eilės, šiemet tėvai raginami siųsti dokumentus paštu. Tokia galimybė ne tik sutaupys žmonių laiko, bet dar ir suteiks pirmenybę prieš tuos, kurie lauks eilėse.

Priėmimas į mokyklas šiemet taip pat vyks ne, kaip įprasta, sausio pradžioje, o vėliau. Į pirmąsias klases ir pirmąsias gimnazines klases dokumentų laukiama nuo vasario 19 d. 8 val., į 2-10 klases ir II-IV gimnazines klases - nuo vasario 21 d. 8 val. Srautai esą išskirti į dvi dalis tam, kad nesusidarytų eilės.

Pavėlinti priėmimo datą buvo nuspręsta todėl, kad dėl pasibaigusių moksleivių atostogų nėra galimybių skirti reikiamą darbuotojų ir kabinetų skaičių.

Prašymai mokykloms gali būti teikiami registruotu laišku arba asmeniškai, įteikiant juos mokyklose. Iki nustatytos dienos registruotu laišku gauti prašymai registruojami pirmąją prašymų teikimo dieną. Tėvai gali patikrinti, ar laiškas pasiekė gavėją, internetinėje svetainėje www.post.lt.

"Norime visus paskatinti, kad žmonės nors ir šiandien siųstų į mokyklas registruotus laiškus, ir dėl to išvengtume eilių, kurios nepuošia mokyklų ir pažeidžia žmonių savigarbą", - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Kartu su prašymu reikia pateikti vaiko asmens dokumentą, taip pat galima pridėti pirmumo teisę liudijančius dokumentus - tarkime, įrodymą, kad toje mokykloje mokosi broliai arba seserys. Nors tai nebesuteikia pirmenybės priimant vaikus į švietimo įstaigas, tačiau taps prioritetu, jei įstaigoje liks laisvų vietų po išdalijimo vaikams pagal jų faktines gyvenamąsias vietas.

DĖMESYS. Pagrindinis komisijos dėmesys, priimant mokinius į uostamiesčio švietimo įstaigas, kryps į nuolatines gyvenamąsias vaikų vietas - ar nurodytas mikrorajonas yra priskirtas mokyklai. Egidijaus Jankausko nuotr.

Pagrindinis ir svarbiausias priėmimas 2018-2019 mokslo metams bus vykdomas į mokyklas-darželius, netradicinio ugdymo klases (išskyrus sporto) - gegužės 1-20 d. (nagrinėjami iki balandžio 30 d. įregistruoti prašymai), į kitas mokyklas - birželio 10-25 d. (nagrinėjami iki birželio 9 d. įregistruoti prašymai). Pasibaigus pagrindiniam priėmimui, bus vykdomas priėmimas į laisvas vietas.

"Negarantuojame, kad pirmieji prašymų gavimo knygose įregistruoti asmenys bus priimti į mokyklą pirmuoju numeriu. Galbūt jis taps šešiasdešimtas. Pirmenybė suteikiama visų pirma vaikams, gyvenantiems tame mikrorajone, kuris yra priskirtas mokyklai. Žinoma, komisija vertins ir kitus iškeltus prioritetus", - teigė L. Prižgintienė.

Tikimasi, kad visi norintieji pateks į norimas mokyklas. Dėl daug norinčiųjų, gali būti, kils problemų nebent su vienintele uostamiesčio mokykla - "Verdenės" progimnazija.

Jei miesto mokyklose liks laisvų vietų, pirmumo tvarka į jas taip pat pretenduoti galės rajone gyvenantys moksleiviai, tačiau tik su Klaipėdos rajono savivaldybės patvirtinimu, kad ši už mokslą skirs lėšų. Na, o vaikai, gyvenantys kitose Savivaldybėse, bus priimami nebent į laisvas vietas.

Dar viena naujovė - sudaryta Nenumatytų atvejų komisija, į kurią galės kreiptis nepatenkinti tėvai ar kilus įtarimams dėl korupcijos.

Planuojama, kad kitais metais atsiras galimybė vaikus į mokyklas registruoti elektroninėje sistemoje.

Praėjusiais metais ne pagal mikrorajoną vaikai nepakliuvo į "Versmės", "Verdenės", Simono Dacho, Tauralaukio progimnazijas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder