Prasidėjo studentų asamblėja

Prasidėjo studentų asamblėja

Penktadienį prasidėjo jau 16-tą kartą vykstanti Lietuvos studentų sąjungos (LSS) asamblėja "Netylantys laužai". Tris dienas truksiantis renginys tradiciškai surengtas Klaipėdos universitete.

Dalyvauti asamblėjoje atvyko visų Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų atstovybių atstovai, išskyrus Vilniaus universitetą.

Viena renginio priežasčių - noras paminėti šiemet LSS švenčiamą 25 metų sukaktį. Tad asamblėjos atidarymo metu buvo prisiminta visa studentų sąjungos istorija bei padaryti darbai. Pristatyta ir šia proga LSS išleista knyga "1/4 amžiaus atstovaujant".

Visą savaitgalį suplanuota veikla bus siekiama patvirtinti naują veiklos strategiją.

"Norime susidėlioti namų darbus aukštojo mokslo kokybės, socialinės dimensijos klausimais. Bandysime rasti kompromisą tarp visų studentų savivaldų, kokiu keliu norime eiti toliau - į kurią studijų sritį turime šiuo metu labiau koncentruotis.

PALINKĖJIMAS. "Norėčiau palinkėti, kad ir jūs, Lietuvos studentijos žiedas, užsirašytumėte savanoriais į Lietuvos kariuomenę ir konkrečiais darbais, o ne tik žodžiais Tėvynę gintumėte", - studentus ragino Vygaudas Ušackas.

Taip pat vyks diskusija su politinių partijų atstovais apie stipendijas, bendrabučius bei kitais studentams rūpimais klausimais", - pasakojo LSS prezidentas Paulius Baltokas.

Asamblėjos atidarymo metu jos dalyvius pasveikino ir Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas, pabrėžęs būtinybę reaguoti į šių dienų grėsmes.

"Privalome būti budrūs, išlaikyti solidarumą su sąjungininkais, remti bendraminčius Rytuose, tačiau svarbiausia - būti brandūs ir aktyvūs savo valstybės piliečiai, kuriantys skaidrią ir atskaitingą politinę sistemą, atvirą ir konkurencingą ekonomiką bei stiprią gynybos sistemą.

Kur bebūtumėte, mokytumėtės, išlikite aktyvūs Lietuvos piliečiai: kurkite, purtykite, kritikuokite ir dalyvaukite politiniame ir ekonominiame Lietuvos gyvenime", - studentus ragino diplomatas.

LSS jubiliejaus minėjimas Klaipėdoje

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder