Pradeda veikti Vadovėlių duomenų bazė

Pradeda veikti Vadovėlių duomenų bazė

Ugdymo procese tinkami naudoti vadovėliai ir naujausi jų pavyzdžiai randami virtualioje bibliotekoje, kuri nuo rugsėjo 1-osios prieinama visiems norintiems ja pasinaudoti. Čia galima perskaityti ekspertų recenzijas ir pareikšti savo nuomonę.

Ši informacija prieinama Bendrojo ugdymo dalykų vadovėlių duomenų bazėje (www.vadoveliai.eu; www.vadoveliai.emokykla.lt).

Šiuo metu į duomenų bazę įtraukta per 500 Lietuvoje išleistų vadovėlių, o likusieji ją užpildys maždaug per mėnesį. Bus sudėta daugiau kaip 1300 Lietuvoje išleistų vadovėlių ir apie 500 - užsienyje, t. y. mokytis užsienio kalbai.

Kol kas bazėje skelbiamas tik knygos viršelis, vėliau bus galima pasklaidyti iki 10 vidinių puslapių - įvertinti mokomosios medžiagos pateikimo stilių, dizainą.

Paieškos sistemoje vadovėlių galima ieškoti maždaug pagal 10 pasirinktų kriterijų. Iš pasirinktų leidinių galima susiformuoti savo vadovėlių sąrašą ir jį parsisiųsti norimu formatu.

Bazėje galima perskaityti ekspertų, vertinusių vadovėlius, recenzijas.

Registruoti švietimo portalo vartotojai gali rašyti atsiliepimus apie vadovėlius, o pedagogams suteikta galimybė pagal 4 kriterijus vertinti vadovėlius.

Kadangi ši bazė susieta su mokinių ir mokytojų registrais, parašius vertinimą sistema automatiškai užrašys autentišką vertintojo vardą ir pavardę. Tad vertintojai nebus anoniminiai, o vertinimus ir komentarus galės matyti visi, net ir neregistruoti lankytojai.

Vadovėlių duomenų bazė sukurta įgyvendinat Ugdymo plėtotės centro vykdytą projektą "Mokyklų bibliotekų darbuotojų kompetencijos tobulinimas, taikant šiuolaikines priemones", kurį finansuoja Europos socialinis fondas ir Lietuvos valstybė.

Projekto partneris - Švietimo informacinių technologijų centras. Bazės programavimo sprendimus atliko uždaroji akcinė bendrovė ATEA. Bazės duomenų tvarkytojas yra Švietimo aprūpinimo centras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder