Politikai laimina fiksuotą darželių mokestį

Politikai laimina fiksuotą darželių mokestį

Klaipėdos miesto tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas pritarė Švietimo skyriaus siūlymui užfiksuoti šiuo metu tik už lankytą dieną taikomą ugdymo sąlygų užtikrinimo darželiuose mokestį. Pritarta ir jo didinimui.

Šiuo metu klaipėdiečiai tėveliai, kurių vaikai lanko ikimokyklinio ugdymo įstaigą, moka 50 centų mokestį už lankytą dieną. Siūloma, kad šis mokestis siektų 13 litų per mėnesį. Mokesčiai už maisto produktus bei maisto gaminimą ir toliau bus mokami tik už lankytą dieną.

Teigiama, kad fiksuotas ugdymo sąlygų sudarymo mokestis ir toliau bus mažiausias tarp didžiųjų miestų savivaldybių. Be to, jam bus taikomos ir 50 ar 100 proc. lengvatos.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas sutiko, kad fiksuotas mokestis bus ne tik tiksliau surenkamas į biudžetą, bet ir atbaidys tėvelius nuo piktnaudžiavimo, kai vaikai į darželį nevedami ilgą laiko tarpą. Akcentuota, kad net ir tuo atveju, jei vaikas darželio nelanko, grindys vis tiek yra plaunamos, patalpos prižiūrimos, patalynę reikia keisti pagal nustatytus normatyvus ir pan.

Jeigu Klaipėdos miesto savivaldybės taryba šiam siūlymui pritars, fiksuotas ir kiek didesnis mokestis įsigalios nuo vasario 1 d.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete pirmadienį buvo pritarta ir 2012-2015 m. bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos planui. Jame numatyta keturias mokyklas-darželius pertvarkyti į lopšelius-darželius, trijose mokyklose įvesti nuotolinį mokymą, vienoje mokykloje sudaryti sąlygas sportui gabiems ar sveikatos problemų turintiems mokiniams, pakeisti trijų uostamiesčio specialiųjų mokyklų pavadinimus, taip pat kai kurias mokyklas iškelti į kitas patalpas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder