Plečiasi privati uostamiesčio mokykla

Plečiasi privati uostamiesčio mokykla

Pagrindinė mokykla "Universa Via" planuodama savo plėtrą pretenduoja pusdieniui užimti Klaipėdos vaikų globos namų "Danė" sporto salę.

"Universa Via" ir vaikų globos namai "Danė" dabar glaudžiasi po tuo pačiu stogu - abi šios įstaigos yra įsikūrusios tame pačime pastate Kretingos g. 44, tik skirtinguose korpusuose.

"Kadangi mūsų mokykla planuoja plėtrą ir žada rinkti 9-12 klases, mums reikia daugiau kabinetų. Todėl planuojame turimą sporto salę perdaryti į tris kabinetus. Todėl prašome savivaldybės, kad mūsų mokiniai nuo rugsėjo 1-osios galėtų naudotis vaikų globos namų sporto sale. Salę mes užimtume tik tuo metu, kai ji vaikų namų globotiniams nereikalinga - darbo dienomis nuo 8 iki 14.30 valandos. Kadangi vaikų namų auklėtiniai lanko bendrojo lavinimo mokyklas, tuo metu jie nebūna globos namuose", - pasakojo "Universa Via" direktorė Regina Kontautienė.

Taip pat, pasak jos, nuo 2013 m. vaikų globos namų "Danė" administracija yra įpareigota atlaisvinti kelis kabinetus, esančius pagrindinės mokyklos korpuse.

"Su vaikų globos namų administracija sutariame draugiškai ir jie nesipriešina tokioms naujovėms. Juolab kad jie turi nemažai laisvų patalpų į kurias savivaldybė įkelia naujas įstaigas. Tad manau, kad mes, jau devintus metus čia dirbantys, galime pretenduoti į laisvas patalpas. Kitu atveju mūsų mokyklos plėtra būtų neįmanoma", - sakė D. Kontautienė.

Vaikų globos namų "Danė" direktorė Ramutė Girinskienė taip pat patikino, kad ji pritaria tokiam privačios mokyklos prašymui.

"Patalpose, kuriose esame įsikūrę, planuojama įkurdinti dar du dienos centrus, tuomet gal ir būsime truputėlį suspausti, tačiau įsiteksime", - geranoriškai buvo nusiteikusi R. Girinskienė.

Šiam projektui dar turės pritarti miesto politikai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder